Hírek Szentes

Ünnepi kézműves ízek fesztiválja

Összesen a nyolcadik, a szentesi Üdülőközpontban a második Kézműves Ízek Fesztiválját rendezte meg augusztus 20-án  a Szentesi Vendégszeretet Egyesület. Azzal, hogy a strand területére is szerveznek programokat, elsősorban az idegenforgalmi célok megvalósítását szeretnék támogatni – mondta az egyesület elnöke, Matkócsik Pál.

Először Szobota Imréné, az Együtt Szentesért Egyesület elnöke emlékezett Szent Istvánra, illetve beszélt az államalapításról.

Az ünnepnapon tartott rendezvényen 17 közreműködő volt a városból és a környező településekről, akik a saját maguk által a helyszínen készült ételeket, süteményeket, élelmiszereket kínálták a fürdőző vendégeknek.

Népzenei- és hagyományőrző műsorokat is tartottak. Fellépett Balla Tibor, tízszeres Aranypáva díjas tekerős, a Fábiánsebestyéni Nyugdíjas klub asszonykórusa, a Táltos sámán dobkör. A fürdőző vendégek népzenei teszteket is kitölthettek, a helyes megfejtésért ajándékot is vihettek haza.

navigate_before
navigate_next

 

Ezen az eseményen sorsolták ki az egyesület által kibocsájtott támogatójegyek tombolaszelvényeit: ajándék kosarat, valamint kétnapos és kétszemélyes üdülést lehetett nyerni a szentesi Vadászházba.

Balla Tibor tekerős ezúttal citerán játszott:

Vélemény, hozzászólás?