Hírek Kiemelt hírek Szentes

Ünnepi könyvhét – író-olvasó találkozóval

A Szentes Városi Könyvtár elindította az őszi közművelődési sorozatát, melynek keretében szeptember 2-án Benkő László író közreműködésével író-olvasó találkozót rendeztek, amely egyben a 92. Ünnepi Könyvhét szentesi nyitó programja is volt.
Benkő László a Magyar Írószövetség és a Történelmiregény-írók Társaságának tagja. Történelmi regények és neves személyiségekről szóló életregények mellett több lektűr szerzője. Eddig ötvennégy munkája jelent meg.
2004-től kezdte írásait publikálni a magyar történelemről – bár már az 1970-es években kezdte megírni történelmi esszéit, csak akkor még nem adták ki. A honfoglalásról, kalandozások koráról, tatárjárásról írott történelmi regényei mellett szerzője A Zrínyiek-sorozat két eddigi kötetének. Megjelent modern kori bűnügyi kalandregénye, érzelmes kutyatörténete, valamint két legújabb kori mű, amelyek a második világháborúban olasz hadszíntéren, illetve a rendszerváltás időszakában, német és orosz területeken játszódnak.
A fentiek mellett írói álnéven húsz lektűr szerzője, amelyek első kiadásban a Florence-regénysorozatban jelentek meg.
Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy és belső tér
Ma már „nyugdíjasként, főállásban” dolgozik a könyveken. Az utazás számára fontos, hiszen a történelmi témájú regények írásakor szereti bejárni a majdani kötet történelmi helyszíneit, az ottani múzeumokat, könyvtárakat, hogy minél pontosabb képet adjon olvasóinak.
Eddigi köteteiről, azok megírásának hátteréről, az anyaggyűjtés izgalmairól és élményeiről nagy blokkokban beszélt: kezdve a Honfoglalás trilógiától a Tatárjárás trilógián és a Szent László trilógián át egészen a Káosz és rend trilógiáig bezárólag.
Terveit említve sok van, néhányat említett: az egyik az Árpád-ház történetének további folytatása. De máson is töri a fejét, más stílust, más műfajt is szeretne még alaposabban kipróbálni. Már eddig is megjelentek kisebb lélegzetvételű regényei, amelyek bonyolult női sorsokat dolgoztak fel. A történelem és ez utóbbiak ötvözése izgalmas feladatnak ígérkezik – mondta.
Lehet, hogy egy kép erről: 6 ember, ülő emberek és belső tér

Vélemény, hozzászólás?