Kiemelt hírek Szentes

Ünnepi pillanatok a Városházán

Szentesen, a Közös Önkormányzati Hivatal Dísztermében május 12-én rendezték meg Dragon Lajos és házastársa 50. házassági évfordulója alkalmából a házasságuk megerősítését célzó ceremóniát. Az ünnepi alkalmon részt vett a házaspár fia és lánya, valamint a népesebb rokonság.

Az időben visszafelé haladva – 1965-ben ismerkedtek meg, majd három évi „ismerkedés” után, a szülői engedélyt és a hivatalos hozzájárulást is megkapták, így 1968 május 11-én a házasság is megköttetett.

Az esküvő után jöttek a dolgos, szorgalmas hétköznapok. Lajos bácsi 40 évig dolgozott az Árpád Termelőszövetkezetben, Etelka néni a háztartást vezette. Judit lányuk 1971-ben született, beköltöztek Szentesre. hat év múlva „megérkezett” Lajos is, a fiútestvér.

A házaspár építgette életét, voltak nehéz időszakok, de szeretettel, türelemmel minden gondot megoldottak. A gyerekek felnőttek, előbb Judit, majd Lajos is elindult önálló életének útján, szüleik örömére gyakran látogatják meg őket.

Etelka néni szerint hosszú házasságuk titka a türelem, a kitartás, egymás megbecsülése, és az egymás iránti töretlen szeretet.

A Városházán újabb fogadalmat tettek házasságuk folytatására, amit a gyermekektől kapott gyűrű egymás ujjára húzásával megerősítettek. Aláírták a díszes dokumentumot, majd a gyermekek virággal köszöntötték szüleiket, az anyakönyvvezető hölgy pedig átadta a házaspár az önkormányzat köszöntő Emléklapját.

A jubileumi alkalom végén  a rokonság is gratulált a házaspárnak.

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?