Kiemelt hírek Szentes

Ünnepség a múzeumban

A 24. Múzeumok Majálisán több mint száz múzeum és kiállítóhely mutatkozott be a megújult Múzeumkertben és a Nemzet Múzeum klasszicista épületében, emellett a megnyitón adták át Az év múzeuma és Az év kiállítása díjakat. Az év múzeuma díjat a nyíregyházi Jósa András Múzeum, Az év kiállítása díjat pedig a székesfehérvári Szent István Király Múzeum Réber László-tárlatának rendezői vehették át.

Az év múzeuma 2019 pályázaton Elismerő Oklevélben részesült a szentesi Koszta József Múzeum. A díjat Farkas László Róbert, a gyűjtemény igazgatója vette át a fővárosi ünnepségen.

Ennek folytatásaként, május 22-én Szentesen, a Koszta József Múzeumban – a gyűjtemény teljes dolgozói állománya előtt – Szirbik Imre, Szentes polgármestere gratulált a munkatársaknak, a múzeumlátogatóknak, és Kovács Jánossal, az önkormányzat Művelődési- Ifjúsági- és Sportbizottsága elnökével együtt átvették az elismerést, és elhelyezték a múzeum egyik termének falán.

Képgaléria:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=2761341427270330

Az ünnepségről a videón láthatnak további részleteket.

 

 

Koszta múzeum

Ünnepség a múzeumban(Képmelléklettel)A 24. Múzeumok Majálisán több mint száz múzeum és kiállítóhely mutatkozott be a megújult Múzeumkertben és a Nemzet Múzeum klasszicista épületében, emellett a megnyitón adták át Az év múzeuma és Az év kiállítása díjakat. Az év múzeuma díjat a nyíregyházi Jósa András Múzeum, Az év kiállítása díjat pedig a székesfehérvári Szent István Király Múzeum Réber László-tárlatának rendezői vehették át.Az év múzeuma 2019 pályázaton Elismerő Oklevélben részesült a szentesi Koszta József Múzeum. A díjat Farkas László Róbert, a gyűjtemény igazgatója vette át a fővárosi ünnepségen.Ennek folytatásaként, május 22-én Szentesen, a Koszta József Múzeumban – a gyűjtemény teljes dolgozói állománya előtt – Szirbik Imre, Szentes polgármestere gratulált a munkatársaknak, a múzeumlátogatóknak, és Kovács Jánossal, az önkormányzat Művelődési- Ifjúsági- és Sportbizottsága elnökével együtt átvették az elismerést, és elhelyezték a múzeum egyik termének falán. Képgaléria:https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=2761341427270330Az ünnepségről a videón láthatnak további részleteket.

Közzétette: Szentesi Gyors – hangos hírújság – 2019. május 22., szerda

Vélemény, hozzászólás?