Hírek Szentes

Úszó-gépkocsivezetői kiképzés

A PTSZ-M közepes lánctalpas úszógépkocsi műszaki gépkezelői tanfolyam keretében szárazföldi vezetési gyakorlat vette kezdetét az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred 1-es számú gyakorlóterén. A lánctalpas úszógépkocsi egy különleges, lánctalpas jármű, amely fokozott terepjáró és úszó képességekkel rendelkezik.

A Magyar Honvédségnél leginkább katasztrófavédelmi feladatokra alkalmazzák terepjáró képessége, valamint a szárazföldön 5 tonna, vízen 10 tonna teherbírású szállítókapacitása miatt. Harcászati szempontból rendeltetése, hogy folyóakadályok leküzdésekor lövegeket, kerekes és lánctalpas tüzérségi vontatókat, páncélozott szállítójárműveket, gépkocsikat és katonákat szállítsanak rajta.

A nyolc hetes PTSZ kiképzés első felében a résztvevők elsajátították az eszköz kezeléséhez szükséges elméleti tudást, jelenleg pedig az 1-es számú gyakorlótéren gyakorolják be a vezetést és a manőverezést. Október 9.-én kezdik a vízi vezetést a tiszai vízi gyakorlótéren, majd a tanfolyam befejeztével, október 26.-án tesznek osztályba soroló vizsgát és válnak szakképzett műszaki gépkezelővé.

Képgaléria:

navigate_before
navigate_next

 

Vélemény, hozzászólás?