Kiemelt hírek Szentes

Üzenet a Kurca partjáról – Őze Áronnak

Mint az bizonyára már széles körben ismert, a Szentesi Koszta József Múzeum, születésének nyolcvanötödik évfordulója alkalmából egy különálló „minimúzeummal” tiszteleg a szentesi születésű színész-óriás, Őze Lajos előtt. A legendás színész életútjának sokrétű bemutatása mellett elsősorban legismertebb szerepét, A tanú című film Virág elvtársát is szeretnék megidézni.

A múzeum a Csallány Gábor kiállítóhelyen állít emléket a Kossuth-díjas színművésznek: már megkezdődött a kiállítóhelyen található, hetvenöt négyzetméteres szolgálati lakás felújítása, hogy abból alakítsanak ki emlékházat. A most létrehozandó Őze Lajos emlékszoba, lehetőséget ad arra, hogy minél változatosabban be lehessen mutatni a színjátékos életét, a városhoz kötődő emlékeit és színészi pályáját.

A Kurca-parti gyűjtemény ez ügyben már egy éve felvette a kapcsolatot Őze Lajos fiával, Őze Áronnal, aki örömmel fogadta az ötletet, és a családi relikviák felajánlásával (is) támogatta az emlékház létrehozását.

A Koszta József Múzeum névnapja alkalmából üzenetet küldött Őze Áronnak:

„A remélhetőleg még az idén megnyíló, szentesi Őze Lajos Emlékház kurátorait, Darabos Judit közgyűjteményi csoportvezetőnket és dr. Nátyi Róbert PhD. művészettörténészünket, dr. Gajdó Tamás PhD. színháztörténész mellett, munkájukban Őze Áron, Jászai-díjas színművész, a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza igazgatója, Őze Lajos fia segíti, aki az állandó kiállítás létrejöttének “érzelmi és szellemi mecénása.

Boldog névnapot Önnek Művész Úr!”

Vélemény, hozzászólás?