Hírek Kiemelt hírek Szentes

Vadászok ajándéka a gyermekosztálynak

Szentesen, a Csongrád-Csanád Megyei Dr. Bugyi István Kórház gyermekosztályán augusztus 13-án adták át a több mint egy millió forintos adományt a vadásztársadalom képviselői. Az Országos Jótékonysági Vadászat Nonprofit Kft. 1.265.475 Ft-ot adományozott a szentesi egészségügyi intézmény gyermekosztályának részére, melyből az alábbi eszközöket vásárolták: Vérnyomásmérő és Nulcor Kompatibilis pulzoximéter 1db, Fecskendőpumpa BD Alaris GW 800 1db, Infusomat szerelék 273-004 Onk. 100db.
Lehet, hogy egy kép erről: belső tér
Az eszközöket az Országos Magyar Vadászkamara Csongrád-Csanád megyei elnöke Gémes László, és Fejes László, az Országos Jótékonysági Vadászat Nonprofit Kft. ügyvezetője adta át.
Az intézmény képviseletében Dr. Abebené Bagi Márta, ápolási igazgatónő és Dr. Hetyei Erika osztályveteő főorvos igazgató vették át az eszközöket.
Lehet, hogy egy kép erről: , szöveg, amely így szól: „ORSZAGO V LYZSYAVA ADOMÁNYOZÓ OKIRAT CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI DR. BUGYI ISTVÁN KÃRHÁZ GYERMEKOSZTÁLY részére Nonprofit által 2020. Országos Jótékonysági országosjótékonysági vadászat eredményeként eszközök magyar 1.265.47 értékben: megvalósított alábbi hiánypótló orvosi adományaként vérnyomásmérő pulzoximéterrel, db fecskendős infúziós pumpa, infúziós szerelék iegészítők. Semjén elyettes elnők fővédnók Dr. Kovács Zoltán kormánybiztos Zambó Péter államtitkár védnök Fejes László ügyvezetÅ‘ Kft.”
Az Országos Jótékonysági Vadászat Nonprofit Kft 2013-ban rendezte meg első ízben a jótékonysági vadászatot. 2019-ben került először országos szinten megrendezésre a jótékonysági vadászat, amikor is december 27-én valamennyi megyét érintően, 19 megyei helyszínen zajlott az esemény. Ennek nyomán 19 megyei kórház gyermekosztályát támogatják, ami jelzi a vadásztársadalom példaértékű összefogását.
Az elmúlt évben összesen több mint 900 vadász vett részt jótékonysági vadászaton, a szentesi kórháznak adott 1,2 millió forint értékű adományt mintegy 30-40 megyei vadász adta össze – mondta el Fejes László.
Összhangban a nonprofit szervezet alapításakor megfogalmazottakkal, tavaly már nemzetközivé vált a jótékonysági vadászat. Magyarország mintájára, 2020. december 27-én a jótékonysági vadászat megrendezésére került Szlovákiában, Romániában és Szerbiában.
2021-ben Magyarország vadászati világkiállítást rendez, amely méltó helyszín lehet arra, hogy a jótékonysági vadászat, mint egyfajta Hungarikum bemutatásra kerüljön az idelátogató külföldi vendégek számára is. A jótékonysági vadászat szellemisége tökéletesen összhangban áll a megrendezésre kerülő nemzetközi kiállítás szellemiségével.
Kérdésünkre erről beszélt Gémes László, a Vadászkamara megyei elnöke:
A magyar vadásztársadalom által létrehozott karitatív program példaként szolgálhat ahhoz, hogy más nemzetek vadásztársadalmai implementálják azt és létrejöjjön a vadászok között – e tárgykörben is – egy széles körű, határokon átívelő összefogás.

Vélemény, hozzászólás?