Kiemelt hírek Szentes

Vajdasági diákokat fogadott a HMG

A Rákóczi Szövetség Horváth Mihály Gimnázium Ifjúsági Szervezete vendégeként október 11-12-én Tóthfalu – Orom (Vajdaság) településekről érkezett egy általános iskolai csoport, hogy ismerkedjen Szentessel, a környező településekkel, és közösen emlékezzenek október 23-ra.

A Rákóczi Szövetség nemzeti ünnepeinkhez, emléknapjainkhoz kapcsolódóan minden évben három alkalommal – március 15., június 4., október 23. – hirdeti meg Diákutaztatási Programját, ennek keretében látogattak el a diákok, a szinte teljesen magyar nemzetiségű lakossággal rendelkező, Magyarkanizsa környéki községekből.

A tótfalusi diákok megemlékezést tartottak Brusznyai Árpádról, a Horváth Mihály Gimnáziumban érettségizett középiskolai tanárról, az 1956-os forradalom kivégzett mártírjáról, és megkoszorúzták annak emléktábláját.

Emellett a vendégek ellátogattak a Koszta József Múzeumba, ahol megtekintették az állandó- és időszaki kiállításokat. Ismerkedtek a város nevezetességeivel, végül a Kurca-part Kalandpark kínálta lehetőségeket használták ki.

Az Észak-bánságból érkezett csoport a Fábiánsebestyéni Almáskert Vendégházban lakott, ahol nagy szeretettel fogadták őket.

Rózsa Antoanetta, a Tóthfalui Arany János Általános Iskola tanára, a csoport vezetője elmondta, hogy jól sikerült a programjuk, köszönhetően Tóth Tamásnak a helyi Rákóczi szervezet vezetőjének. A kapcsolatuk már régebbre nyúlik vissza, ezt a programot is közös tervezés előzte meg.

A tóthfalusi diákság sokat túrázik, ehhez igénybe veszik a Szövetség pályázatai által nyújtott anyagi forrásokat is. Legközelebb Tarcalra (Borsod-Abaúj-Zemplén megye) látogatnak el.

Tóth Tamás, a Horváth Mihály Gimnázium igazgatója, a Szövetség helyi vezetője arról beszélt, hogy a szervezetük helyi fiataljaival jövő év március 15-én látogatnak el Zentára (Vajdaság), ahol ők tartanak megemlékezést a ’48-as forradalomról.

Képmelléklet:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=3146458702091932

Vélemény, hozzászólás?