Hírek Szentes

Valahol Európában – Szentesen

A Szentesi Nyári Színház keretében augusztus 14-én mutatta be a szarvasi Cervinus Teátrum Dés László – Nemes István – Böhm György – Korcsmáros György – Horváth Péter a „Valahol Európában” című musicaljét. A musicalt Radványi Géza és Balázs Béla filmforgatókönyve alapján készítették el a szerzők, a szarvasi változat dramaturgja Belinszki Zoltán csak kis mértékben módosította az 1995-ös szövegkönyvet. Az előadást Varga Viktor állította színpadra, amellyel Sztehlo Gáborra is emlékeztek az alkotók, akinek példaértékű tettei alig ismertek. Az események napjainkban is aktuálisak, ezt igyekezett tudatosítani is a rendező…

navigate_before
navigate_next

A történet mára már sokak előtt ismert, ezért csak néhány szereplőt emelnénk ki a sok jó közül.

Szemerédi Bernadett (Suhanc / Éva) karakteresen alakította a tüskés Suhancból kedves, barátságos Évává alakulást. Játéka, énekhangja kiemelkedő volt az egyébként harmonikus csapatmunkában (gyerekek és felnőttek).

Timkó János (Hosszú) alakítása meggyőző, testbeszéde sokszor a szavainál többet mondott el. Lehetett érezni: minden beleadott játékába.

Boronyák Gergely (Ficsúr) az első felvonás egyik jelenetében női ruhába bújik, melyben tánca, éneke, játéka emlékezetes.

Nádházi Péter (Simon Péter) nagyon szépen beszél, ragyogóan énekel, szinte természetesen játszik, alakítása nagyszerű. (Kár, hogy a színész nagyon hasonlít – jelmezében is – az alap filmbeli Somlay Artúrra, mert színészi játéka a nélkül is kiváló.)

A gyermekszereplők fegyelmezetten, láthatóan örömmel játszották végig szerepüket. Külön szóljunk a szentesi Kiss Viktóriáról (Balerina), aki második felvonás végén (is) bizonyíthatta tehetségét. Néha „eltűnt” a színpadképben, jó lett volna többet látni.

Végül: Varga Viktor rendező nagy érdeme, hogy a gyermekek és felnőttek megfelelő összhangban játszottak, az előadásból áradt a gyermek iránt érzett felelősség, illetve a szeretet. Mint ahogy a szép számú közönségből is, akik felállva tapsoltak az előadás végén:

 

 

 

 

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?