Kiemelt hírek Támogatott tartalom Térség

Vállalkozások villanyszámla nélkül: GINOP 1.2.8-20

Támogatott tartalom

Az elmúlt időszak kétségtelenül nagy kihívás elé állított minden vállalatot. Ennek enyhítésére a nyár elején a Széchenyi 2020 keretében megjelent „A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása” című pályázat.

A legújabb GINOP-1.2.8-20 pályázat a már legalább 1 éve működő vidéki mikro-, kis- és középvállalkozások számára nyújt gépbeszerzésre, valamint kiegészítő beruházások megvalósítására lehetőséget visszatérítendő támogatás formájában, amely azonban a vállalások és feltételek teljesítése esetén akár teljes mértékben átalakulhat vissza nem térítendő támogatássá.

 

A projekt célja, hogy a hazai KKV-k termelékenységét növelje, és technológiai megújulását támogassa. A feltételek teljesülése esetén a jelenlegi kiírás szerint akár 1,5 millió Ft/alkalmazott összeg nyerhető el 2020. november 2-ig – illetve kimerülésig. További részletek és feltételek a www.palyazat.gov.hu oldalon olvashatók.

A pályázatnak köszönhetően számos KKV-nak nyílik lehetősége a munkaerő-megtartása és a fejlesztésekre. A megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazása is helyet kapott a pályázatban választható, önállóan nem támogatható tevékenységként, így mindenképp szükséges mellé bevonni más eszközbeszerzést is.

A napelemes beruházás valódi befeketítés. Gyorsan megtérül és már rövid távon is pénzt takaríthat meg, mindemellett függetlenséget is garantál az energiaszolgáltatótól amellett, hogy vállalkozása modernebb technológiával termelheti az áramot, fenntarthatóságával a jövő generációjának is értéket teremthet.

A pályázati folyamat és a megvalósítás bonyolultnak és időigényesnek tűnhet, ezért fontos a megfelelően megválasztott partner, aki leveheti ezt a terhet a vállalkozása válláról. Az Optimum Solar Home System Kft. az elmúlt évek során már több száz projekttel a háta mögött készséggel áll minden érdeklődő rendelkezésére a pályázattal kapcsolódóan. A részletekért látogasson el a www.optimumsolar.eu weboldalra.

Vélemény, hozzászólás?