Hírek Kiemelt hírek Sport Szentes

Vált a junior világbajnokunk

Kiváló év volt 2017 – kezdte beszélgetésünket a szentesi Sztanó György, a fővárosi Powerstation SE parasportolója. Bár az új évből már eltelt egy hónap, de azért sokan lehetnek arra kíváncsiak,  mire készül a junior világbajnok, a paralimpiai 8. helyezett fekve nyomó fiatalember.

Szót váltottunk arról is, hogy már a  2016- os Riói  paralimpián elért nyolcadik helyezése is nagy eredmény volt, egy évre rá viszont még nagyobb sikert ért el: a parasportolók mexikóvárosi erőemelő-világbajnokságán lett aranyérmes junior kategóriában, az 59 kilogrammos súlycsoportban, 124 kilogrammos új országos korosztályos csúccsal.

Sportteljesítménye alapján kétszer lett az év Csongrád megyei parasportolója (2016. és 2017.)

 

 

Viszont a 2018-as esztendő sok újdonságot hoz az életében. Talán  a legfontosabb, hogy átlépett a felnőtt kategóriába, itt már több versenyzőre számíthat, a testalkatuknál fogva is nagyobb súlyokat nyomnak  a versenyzők – tehát Gyurinak is sokat kell fejlődnie.

Egyelőre marad a csapatánál, bízik edzőjében, Szabó Ozor Jánosban, de már nagyobb önállóságra (is) törekszik. Az edzésterv összeállításában is kivette részét, új edzőtermet választott: a szentesi Wellnes Colosseumban készül az új feladatokra.

Sporttevékenységét némiképpen befolyásolja, hogy igyekszik segíteni kedvese, Molnár Anikó sportpályafutásának beindítását, újabb sikerek elérését. Nagyon foglalkoztatja egy edzői képesítés megszerzése, akár még ebben az évben.

 

Az is nagy változás, hogy nyáron be kell fejeznie, vizsgáznia kell az érettségi utáni kétéves informatikai szakképzésen, de a tanulást nem akarja abbahagyni.

A 2018-as terveiről egyelőre annyit, hogy a franciaországi Európa-bajnokságon a legjobb tíz között szeretne végezni. A további céljait és feladatait hallgassák meg a Gyurival készült videó-interjúból:

 

 

Vélemény, hozzászólás?