Hírek Szentes

Változás a parkolási rendeletben

Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2017. szeptember 28-án tárgyalta a helyi parkolási rendelet módosítását. A rendelet módosítására a jogszabálynak való megfelelés és az üzemeltetői gyakorlat során felmerült javaslatok, problémák megoldása miatt került sor.

 

 

Lényeges változás, hogy a parkoló órából váltható legrövidebb idő 15 perc, ami 30 Ft-ba kerül. Maradt a 130 Ft/ óra várakozási díj. A lakossági és intézmények részére biztosított kedvezményes bérlet ára 1.000. Ft/év. A házi és gyermekorvosok részére kedvezményes bérletet biztosított a testület.

A teljes árú bérlet ára nem változott, viszont 30%-al csökken a mérsékelt bérlet ára, ez a lakosság második vagy harmadik gépjárművére érvényes, illetve aki tartózkodási helyként van bejelentkezve az ingatlanba.  Mérsékelt árú bérlet  díjai: 3.000, Ft/hó, 7.500, Ft/ negyedév, 11.500, Ft/félév, 22.600, Ft / év.

Nem változott az előre váltható parkoló szelvény díja 30 perc/40 Ft, továbbá a napi jegy ára 780, Ft. A kezelési költség 1.000, Ft/db bérletcsere, pótlás esetén. A chipkártya és feltöltés díja változatlan maradt.

A bérletekre vonatkozó módosítások 2018. január 1-én, a parkoló órából vásárolt jegy ára a rendelet kihirdetését követő napon lép hatályba. A lakossági és intézményes kedvezményes bérletek árusítását az üzemeltető 2018. év januárjától kezdi meg árusítani.

Szentes Városellátó Nonprofit  Kft.

Vélemény, hozzászólás?