Kiemelt hírek Térség

Változások a parlagfű elleni védekezésben

A Csongrád Megyei Kormányhivatal egyéb más tevékenysége mellett nagy figyelmet fordít a parlagfű elleni védekezésre. Minden évben igyekeznek ezt a munkát is korszerűsíteni, az idén drónokkal segítik az ellenőrrzést.

Tóth Zoltán megyei parlagfű koordinátor elmondta: Csongrád megye tavaly sajnos dobogós lett parlagfű fertőzöttségben az országos listán. „Nagy területeket érint itt a probléma, sok millió forint bírságot kellett kiszabnunk. Az idei ellenőrzést a drónok még hatékonyabbá teszik: a fotók és a GPS koordináták alapján könnyen és gyorsan beazonosítható a terület és megállapítható a parlagfű-fertőzöttség – hangsúlyozta.

A Csongrád Megyei Kormányhivatal Szentes Járási Hivatalának két munkatársa újabb, friss információkkal szolgál a Szentesi Gyors Olvasóinak.

Bertus Mária, a Szentes Járási Hivatal földhivatali osztályának vezetője az ellenőrzés módszereiről, és a megváltozott határidőkről beszél:
https://soundcloud.com/szgyors-1/bertus-maria

Bárány Zsuzsanna, a Szentes Járási Hivatal Nép-egészségügyi Osztályának szakügyintézője a parlagfű egészség károsító hatását elemzi:
https://soundcloud.com/szgyors-1/barany-zsuzsanna

Vélemény, hozzászólás?