Hírek Kiemelt hírek Szentes

Változások a vasúti menetrendben

Elkészült az új vasúti menetrend, melynek kapcsán kijelenthetjük, hogy december 12-től Szentest is nagymértékben érinti, áradásul pozitív irányban.
Az előzmény az, hogy a Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft (KTI) és a MÁV társadalmi egyeztetést írt ki az új menetrenddel kapcsolatban, ahol szentesiek (pl. S-k. O.) is javaslatot tettek a kiskunfélegyházi vonatok ütemezésére (10:34, 20:34-es új indulású vonatok), illetve visszatér a közvetlen járat Budapest-Nyugati pályaudvarra is hetente egyszer, tanítási időszakban, vasárnaponként.
Továbbá bővül az orosházi vonal menetrendje is, és a Szolnok-Szentes viszonylaton is bővülés lesz. Tehát érdemes olvasgatni az új menetrendet, tudni róla, hogy minél többen használják ezeket az új járatokat.
Fontosabb változások:
+ Újra lesz Szentes és a Nyugati pályaudvar között közvetlen vonat a tanítási időszakban vasárnapi napokon, valamint munkanapokon új vonatpár indul Szolnok és Szentes között.
+ Új vonatpár közlekedik a Szentes–Orosháza vasútvonalon, és a jelenlegi vonatok menetrendje módosul.
+ A Kiskunfélegyháza–Szentes vasútvonalon új vonatpár közlekedik naponta a délelőtti időszakban, így ezen a vonalon egész nap kétóránként közlekednek a vonatok, valamint egy új esti vonat is bekerült a kínálatba Szentes – Kiskunfélegyháza között üzemidő bővítésként.

Vélemény, hozzászólás?