Hírek Kiemelt hírek Szentes

Változások várhatók a műszaki alakulatnál

A szentesi székhelyű MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezrednél március 30-án évértékelő és feladatszabó értekezletet tartottak, melyen részt vett Bozó Tibor vezérőrnagy, a Magyar Honvédség Parancsnokságának (MHP) törzsfőnöke is. 

Antal László

A 2021-es esztendő értékelését Antal László ezredes, az alakulat parancsnoka a fő feladatok ismertetésével kezdte, majd a szervezeti elemek és alegységek munkáját értékelte részletesen.  

„Feladatainkat határidőre, eredményesen végrehajtottuk. Az ezred tevékenységének erős oldalaként ítélem meg, hogy amennyiben feladat van, a körülményekhez történő gyors alkalmazkodóképességgel képesek vagyunk arra koncentrálva »összezárni« és azt végrehajtani” – mondta az ezredes. 

Seres József

A közelgő parancsnoki beosztás átadás-átvétele miatt, az ezredre ebben az évben váró feladatokat Seres József alezredes, parancsnokhelyettes ismertette. Mint mondta: nem kevés és szerteágazó, az elmúlt évekhez képest jóval több hazai, missziós és készenléti szolgálat vár az alakulatra. 

 „Mindenkitől elvárom, hogy a beosztásukból adódó feladataikat magas színtű szakmaisággal, a rendelkezésre álló erőforrások törvényes és gazdaságos felhasználásával, körültekintően és balesetmentesen, a kialakuló helyzethez rugalmasan alkalmazkodva hajtsák végre” – mondta. 

Bozó Tibor

Az értekezleten Bozó Tibor vezérőrnagy tolmácsolta a Magyar Honvédség parancsnokának elismerését és köszönetét a tavaly elvégzett munkáért.  

„Az ezred egy nagy múltú alakulat, kiváló műszaki fellegvár, a Magyar Honvédség egyik szilárd bástyája” – hangsúlyozta a vezérőrnagy. 

(Forrás: honvédelem.hu) 

 

Vélemény, hozzászólás?