Kiemelt hírek Szentes

Változatos, és sok érdeklődőt vonzó volt a Gasztro piac

Szentesen, a Művészetek Házában augusztus 15-én tartották meg a soros Garaboly Gasztro- és Kézműves Piacot, ahol minden kereskedő a saját előállítású, vegyszermentes élelmiszereit és eredeti kézzel készített termékeit hozta el a piacra.

Ezúttal is megtalálhatunk többek között mézet, sajtot, szörpöt, gyógynövényeket és a természetben gyűjtött és feldolgozott gombákat, húsokat, zöldségeket és sok-sok kézműves tárgyat.

A szentesi gasztro piac nemcsak egy termelői piac, hanem egy kulturális platform is egyben, ahol az egészséges étkezésre és fenntartható fejlődésre hívják fel a figyelmet, tovább egy életérzés is.

Különleges, ám időszerű volt a helyszínen történt bioparadicsom befőzés. A Helóta Biokertészet mintegy 80 kg paradicsomot főzött be a Művészetek Háza udvarán, és azonnal töltötték palackokba és dugaszolták. Sok érdeklődőt vonzott, sok kérdést kaptak a biokertészek, sok üveg paradicsom fogyott.

Több érdeklődőt vonzott Lantos Imre „Feketén fehéren” fotókiállítása a Ház tornácán, és az udvaron a Dalma Dance Club legkisebbjei tartottak bemutatót.

Ezen a napon is készültek bográcsos ételek: marha-,birka-és pacal pörkölt, de kapható volt (gáztűzhelyen készült) töltött káposzta is. Emellett most sem maradt el a reform-ételek széles kínálata sem.

Ismét közel 50 standon kínálták portékáikat a termelők, a kézművesek, és legalább ezren fordultak meg, illetve vásároltak a piacon.

Képgaléria: https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=4243213779083080

Videó, amely a piac hangulatát is megidézi:
https://youtu.be/lMueoepLr7U

Vélemény, hozzászólás?