Hírek Kiemelt hírek Szentes

Változott a Hajdú Lajos utca képe

Elkészült a Szentesi Kiss Bálint Református Általános Iskola északi oldalán az új járda. A régi már kezdett balesetveszélyessé válni, és a nemrégiben felújított intézmény homlokzati részének állagmegóvását sem könnyítette meg.
A kivitelezést a Szentesi Városellátó Nonprofit Kft munkatársai végezték, a munkálatokkal jól haladtak, így az iskola teljes körű „újra nyitására”, május 10-re minden közlekedési akadály elhárult.
A díszburkolatot kapó járda építésével egyidejűleg az ott található fákat is kicserélték, a régiek helyén 9 tiszafát ültettek.
A közönséges tiszafa vagy tiszafenyő a tiszafafélék családjának legismertebb faja. Többek között Nyugat-, Közép- és Dél-Európában – így Magyarországon is őshonos, védett növény. Apró vagy közepes termetű: tipikusan 10–20, legfeljebb 28 m magasra növő fa, vagy gyakran csak bokor. Koronája széles kúp alakú, a bokor termetűeké inkább tojásdad.
Örökzöld. Lassan nő, de igen sokáig – általában 500–1000, egyes esetekben akár 2000 évet is megél.
A kiültetett tiszafák gondozását – a szakemberek mellett – az iskola pedagógiai programjának megfelelően, a tanulók is felvállalták.
Egyébként a tiszafák közé még törpe lonc cserjéket is ültettek.
Az átalakítást, annak költségeit az iskola és az önkormányzat (Városellátó NKFT) közösen vállalta.
További, ide tartozó hír, hogy az intézmény Tóth József utcai részén szintén a napokban készültek el a cserjesor felújításával (az iskola dolgozói önkéntes munkájával), amely az iskola körüli zöldfelület megújításának részét képezi.

Vélemény, hozzászólás?