Kiemelt hírek Szentes

Várják a jelentkezőket az Önkéntes Katonai Szolgálatra

A Magyar Honvédség kötelékében megvalósuló szolgálat célja, hogy egy olyan képzési és kereseti alternatíva jöjjön létre, amely főként azokat a fiatalokat szólítja meg, akik valamilyen oknál fogva elhalasztják a felsőfokú tanulmányaik kezdetét, illetve szeretnék kipróbálni magukat a katonai pályán. Az ott töltött idő alatt a kiképzésben résztvevők a következő felvételihez többletpontot szerezhetnek.

 

A szeptember 5-én induló kiképzések a tervek szerint az ország megyeszékhelyein, illetve Budapesten is megkezdődnek.
Az első két hónap általános alapkiképzés, a résztvevők juttatása megegyezik a mindenkori minimálbér összegével.
A második – négy hónapos – szakaszban a résztvevők választhatnak, hogy milyen kiképzésben kívánnak részesülni. Folytatható az alapkiképzés, de akár műveleti besorolású katonai szervezetet is lehet választani. Utóbbi keretében akár harckocsizó, ejtőernyős vagy búvár gyakorlatot is lehet szerezni. Akik különleges műveleti besorolású alakulatot választanak, azok bruttó 260 ezer Ft. juttatást kapnak.
A megyeszékhelyeken található toborzóirodákban, illetve már online kapcsolatfelvételi formában (onlinetoborzo@mil.hu és www.iranyasereg.hu elérhetőségeken) is személyre szabott információkat kaphat mindenki a lehetőségekről. A jelentkezés határideje pedig augusztus 15.
A tavaly indult szolgálati formára mintegy ötszázan nyertek felvételt – közülük többen azóta is a Magyar Honvédség kötelékében szolgálnak.

 

Vélemény, hozzászólás?