Hírek Kiemelt hírek Szentes

Városi Kultúra napi ünnepség

A Magyar Kultúra Napja tiszteletére január 22-én, a Szentesi Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola Hangversenytermében megrendezték a már hagyományos Tanári Hangversenyt.
Ünnepi beszédet mondott Farkas Sándor, a térség országgyűlési képviselője, agrárminiszterhelyettes és Szabó Zoltán Ferenc, Szentes polgármestere. Az ünnepségen megjelent Báthoryné dr. Licska Anikó, a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ szakmai igazgatója.
Az ünnepségen adta át Szabó Zoltán Ferenc és Szűcs Ildikó, a helyi önkormányzat Művelődési, Oktatási és Kulturális Bizottságának elnöke a Települési Értéktár elismeréseket.
Ebben az elismerésben részesült:
A Pengető citerazenekar, a szentesi téglakészítés emlékei önálló téglagyűjtemény és a „Veker-zugi” kultúra néven ismert régészeti lelőhely.
Hagyomány, hogy ezen az ünnepségen adják át a helyi oktatási, nevelési és közművelődési intézményeknek a város köszöneteként az elmúlt év során az önkormányzat által megjelentett kiadványokat – így történt ez az idén is.
A koncerten Telemann, F.Schubert, Doppler Ferenc és Piazolla műveket adtak elő a zeneiskola tanárai.
Felléptek: Varga Márta, Kellerné Kovács Gabriella, Andor Csilla, Nánási Orsolya, Vágvölgyi Melinda, Takács Gabriella, Nagy János, Vágó Veronika és Pintér Borbála.
A műsort Kocsis Györgyi és Torday Henrietta vezette.

Vélemény, hozzászólás?