Kiemelt hírek Szentes

Vasmise a Szent Anna templomban

A szentesi Szent Anna templomban július 7-én tartották meg az egykor Szentesen is szolgált, Dr. Mandula József atya pappá szentelése 65. évfordulójának tiszteletére rendezett vasmisét.

József atya számára a 2019-es esztendő többszörösen jubileumi:
– május elsején volt 88 éves,
– június 1-én volt Vácott a 70 éves érettségi találkozójuk.
– június 20-án volt 65 éve, hogy Vácott pappá szentelték,
– június 27-én bemutatta első szentmiséjét Budapesten.

Szentesen 1957-1958-ban a Jézus Szíve, 1959-1966 között a Szent Anna Plébánián volt káplán, hitoktató, felnőtt és gyermek énekkar alapítója-szervezője.

A vasmise szép számú jelenlévőit dr. Gruber László, a Szentesi Szent Anna Templom plébánosa köszöntötte, meleg szeretettel köszöntötte elődjét, aki több mint három évtized után tért vissza egykori templomába misét celebrálni. (A videón válogatást láthatnak az ünnepi szentmiséből)

A liturgiát követően az egykori tanítványok nevében dr. Takács Edit (ny. főlevéltáros) üdvözölte József atyát.

„Nagyon nehéz szavakba önteni mit jelentett és mit jelent nekünk, akkori (1957-1966) szentesi gyerekeknek és szüleinknek a nagyon fiatal,
vidám, mosolygós, de ha kellett nagyon szigorú, 191 cm magas, vékony, sötétbarna, majdnem fekete hajú, motorral (derékig felhajtott reverendában) a várostól távoli tanyavilágba is kijáró, a ministránsokkal focizó Mandula József.

Mindig és mindenkihez volt személyes kérdése, vigasztaló vagy biztató, bátorító, félelmeket eloszlató kedves szava – s bizony abban az időben nagy szüksége volt erre az Istenhívő embereknek..

Ő általa, szavai, tanítása nyomán, egyáltalán a vele együtt töltött időben a Jó Isten vett a tenyerére bennünket, és az eltelt évtizedekben, ha le-letértünk is a keskeny útról, de hitünket valamennyien megtartottuk.” Ezen gondolatok kíséretében köszönte meg az atya minden cselekedetét – további jó erőt és egészséget kívánva.

A misén közreműködött a szentesi születésű, Pitti Katalin, Liszt Ferenc-díjas operaénekes (szoprán), érdemes művész, valamint a templom Szkólája, Nagy János karnagy vezetésével, illetve Szilágyi László kántor.

Az ünnepi mise agapével zárult.

Egy közmondás ’tolakszik’ ide az írás végére, eszerint:
“Emlékeink mi vagyunk, és szerencsés az a jövő, amelyik nagyra becsüli a múltat”.

Képgaléria:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=2880038595400612

Dr. Madula József szentesi vasmiséje

Vasmise a Szent Anna templomban(Képmelléklettel)A szentesi Szent Anna templomban július 7-én tartották meg az egykor Szentesen is szolgált, Dr. Mandula József atya pappá szentelése 65. évfordulójának tiszteletére rendezett vasmisét.József atya számára a 2019-es esztendő többszörösen jubileumi:- május elsején volt 88 éves, – június 1-én volt Vácott a 70 éves érettségi találkozójuk. – június 20-án volt 65 éve, hogy Vácott pappá szentelték, – június 27-én bemutatta első szentmiséjét Budapesten.Szentesen 1957-1958-ban a Jézus Szíve, 1959-1966 között a Szent Anna Plébánián volt káplán, hitoktató, felnőtt és gyermek énekkar alapítója-szervezője.A vasmise szép számú jelenlévőit dr. Gruber László, a Szentesi Szent Anna Templom plébánosa köszöntötte, meleg szeretettel köszöntötte elődjét, aki több mint három évtized után tért vissza egykori templomába misét celebrálni. (A videón válogatást láthatnak az ünnepi szentmiséből)A liturgiát követően az egykori tanítványok nevében dr. Takács Edit (ny. főlevéltáros) üdvözölte József atyát. „Nagyon nehéz szavakba önteni mit jelentett és mit jelent nekünk, akkori (1957-1966) szentesi gyerekeknek és szüleinknek a nagyon fiatal,vidám, mosolygós, de ha kellett nagyon szigorú, 191 cm magas, vékony, sötétbarna, majdnem fekete hajú, motorral (derékig felhajtott reverendában) a várostól távoli tanyavilágba is kijáró, a ministránsokkal focizó Mandula József.Mindig és mindenkihez volt személyes kérdése, vigasztaló vagy biztató, bátorító, félelmeket eloszlató kedves szava – s bizony abban az időben nagy szüksége volt erre az Istenhívő embereknek..Ő általa, szavai, tanítása nyomán, egyáltalán a vele együtt töltött időben a Jó Isten vett a tenyerére bennünket, és az eltelt évtizedekben, ha le-letértünk is a keskeny útról, de hitünket valamennyien megtartottuk.” Ezen gondolatok kíséretében köszönte meg az atya minden cselekedét – továbbijó erőt és egészséget kívánva. A misén közreműködött a szentesi születésű, Pitti Katalin, Liszt Ferenc-díjas operaénekes (szoprán), érdemes művész, valamint a templom Szkólája, Nagy János karnagy vezetésével, illetve Szilágyi László kántor.Az ünnepi mise agapével zárult. Egy közmondás ’tolakszik’ ide az írás végére, eszerint: "Emlékeink mi vagyunk, és szerencsés az a jövő, amelyik nagyra becsüli a múltat".Képgaléria:https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=2880038595400612

Közzétette: Szentesi Gyors – hangos hírújság – 2019. július 7., vasárnap

Vélemény, hozzászólás?