Kiemelt hírek Szentes

Vasutas klubok országos találkozója

A szentesi MÁV Lendület Nyugdíjasklub a Központi Konyha éttermében szeptember 22-én rendezte meg a s Nyugdíjasklubok Baráti Találkozóját.

A minden év szeptemberében megtartott, hagyományos eseményre az ország több pontjáról (Budapest, Szombathely, Mezőtúr, Sopron, Tapolca, Celldömölk stb.) érkezett, mintegy 140 vendéget Kánvási Erzsébet, a helyi klub elnöke üdvözölte, majd Szirbik Imre, Szentes polgármestere köszöntötte a találkozót, hangsúlyozva annak jelentőségét a vasutasok, de a társadalom egésze szempontjából.

Köszöntötte a megjelenteket Molnár Géza, a Vasutas Nyugdíjasklubok Országos Szövetségének elnöke is.

Az idei találkozónak különlegessége volt, hogy három – vasutas – házaspár is a rendezvényen ünnepelte meg házasságkötésük 50. évfordulóját. Az Aranylakodalom ünnepi felvonulással kezdődött: az Apponyi térről – fúvós zenészek muzsikájára bevonultak a találkozó helyszínére, ahol

Kiszely János és Mihály Rozália Margit, Virág Imre és Kanász-Szabó Piroska, Posztós János Zoltán és Csabai Erzsébet a város anyakönyv-vezetője előtt erősítette meg a fél évszázaddal ezelőtt kötött házasságukat.

A hivatalos részt követően a város önkormányzata, a Vasutas Nyugdíjasklubok Országos Szövetsége és a társklubok vezetői ajándékokkal kedveskedtek a házaspároknak.

A találkozó lakodalmi ebéddel (tortaszeléssel), zenével, tánccal és beszélgetéssel folytatódott, illetve zárult.

Képgaléria:

navigate_before
navigate_next

 

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?