Kiemelt hírek Szentes

Véget ért a két napos nagy kaland!

Szentesen október 25-26-án rendezték meg a „X. Harc a kincsért” ifjúsági kalandvetélkedőt, amely idén a Vissza a jövőbe elnevezést kapta. A versengés során közel 20 olyan feladattal kellett megbirkóznia a középiskolás diákoknak, amelyekkel addig még nem találkoztak. Főként az első napon ráadásul még dacolniuk kellett a hideggel, a szitáló esővel, esetenként az éhséggel, de, ez csak egyre elszántabbá tette őket.

Az 5 fős csapatokban egy lánynak is szerepelnie kellett, az idén először viszont minden csapatnak lehetett 1-2 fő csere-csapattagja.

A vetélkedő „bázisa” a Kurca-part Kalandpark volt, de jártak a csapatok a dr. Rébeli- Szabó József Sportuszodában, a Tűzoltóságon, a Horváth Mihály Gimnáziumban, „barangoltak” a város terein. Nemcsak fizikai erejüket, teljesítőképességüket kellett próbára tenni, hanem szellemi tudásukat is.

Képek  a versenyről:

Néhány kép a versenyből

Közzétette: Szentesi Gyors – hangos hírújság – 2018. október 26., péntek

Az ünnepélyes értékelésnél (a Szecessziós házban) Bertók Róbert főszervező és Bocskay István játékmester sikeresnek ítélte meg a rendezvényt. Egy-két kisebb baleset ugyan történt, de az igazi embert próbáló feladatokat is eredményesen teljesítették a fiatalok. Emellett kiemelték a folyamatos vidámságot, valamint a fair-play-t, ami a kétnapos versengést jellemezte.

Köszöntötte a csapatokat Szirbik Imre polgármester is, aki megköszönte a szervezőknek a program kitalálását, és az egy évtizede zajló lebonyolítását. Kálmán Raymund tűzoltó alezredes és Molnár Csaba tűzoltó alezredes, a helyi tűzoltóság vezetői szintén köszöntötték a diákokat, és elismerték kalandos kihívásokban tapasztalt kitartásukat.

Végül a játékmester kihirdette az eredményeket, és a meghívott vendégek átadták az okleveleket és serlegeket, valamint egy-egy igen értékes sportcsomagot.

A „X. Harc a kincsért” verseny végeredménye:

  1. Horváth Mihály Gimnázium
  2. HSZC Boros Sámuel Szakgimnázium és Szakiskola
  3. HSZC Pollák Antal Szakgimnázium és Szakiskola
  4. Bartha János Kertészeti Szakképző Iskola
  5. HSZC Zsoldos Ferenc Szakgimnázium és Szakiskola

(A verseny 10. évfordulója alkalmából, és a tökéletes pontegyenlőség miatt döntöttek a szervezők az első hely esetében a holtverseny mellett.)

Mivel már négy ilyen versenyen megmérette magát Miskolczi Mihály Balázs, így megkapta a „veterán” címet, és az ezt jelképező pólót.

Képek az eredményhirdetésről:

Képek az eredményhirdetésről

Közzétette: Szentesi Gyors – hangos hírújság – 2018. október 26., péntek

Vélemény, hozzászólás?