Hírek Kiemelt hírek Szentes

„Véradóbarát munkahely” lett a műszaki laktanya

A Magyar Vöröskereszt országos vezetősége „Véradóbarát munkahely” kitüntetést adományozott a MH. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred számára. A Magyar Vöröskereszt országos vezetősége 2009 óta kitüntetésben részesíti azokat a munkahelyeket, amelyek segítik a munkahelyi véradások szervezését, a véradó mozgalmat, és évente legalább két alkalommal helyszínt biztosítanak véradóeseményeknek.
Az elismerést még tavaly november 27-én ítélte oda a szervezet, de a járványügyi helyzet miatt 2021. március 1-én, a Szentesi Vérellátó állomáson adta át Sasvári Krisztina, a Vöröskereszt Csongrád-Csanád megyei igazgatója Antal László ezredesnek, a műszaki alakulat parancsnokának.
Antal László ezredestől megtudtuk: az alakulatuk évente négy alkalommal szervez véradást a laktanyában, évente 700-nál többen nyújtják a karjukat a humanitárius cél érdekében. Szólt arról is, hogy jelenleg három megye hat kórházában teljesítenek szolgálatot az ezred katonái, hogy segítsék az ott folyó munkát a pandémia idején.
A parancsnokkal készült interjú további részleteit itt hallgathatja meg: https://soundcloud.com/szgyors/antal-l-veradas
Fontos megemlíteni, hogy a rögtönzött kis ünnepség éppen egy honvédségi véradó nap keretében történt, ahol maga a parancsnok is adott vért, miután átvette az elismerést.
+11

Vélemény, hozzászólás?