Kiemelt hírek Szentes

Versekkel, énekkel, festményekkel ünnepeltek a Szivárvány iskolában

A Szivárvány Alapfokú Művészeti Iskola ebben az évben is – hagyományai szerint – tanulói alkotásaiból nyílt képzőművészeti kiállítással köszöntötte a Magyar Kultúra Napját. Az intézmény növendékeinek alkotásaiból válogatott tárlatot január 25-én dr. Demeter Attila, alpolgármester nyitotta meg.

A város második számú vezetője beszélt a jeles nap fontosságáról, arról, hogy a városban több rendezvénnyel is emlékeztek rá. Jelentős szerepet vállalt az alapfokú művészeti iskola a fiatalok kulturális nevelésében, a hagyományaink ápolásában, megőrzésében.

A kiállításon bemutatott alkotások azt is érzékeltetik, hogy a növendékek fogékonyak a szépre, az értékesre, és készek azokat befogadni. Megköszönte a diákok munkáit, a pedagógusok felkészítő tevékenységét.

Ezt követően Kálmánné Szabó Erzsébet, az intézmény igazgatónője bejelentette, hogy az idén, alapításának 20. évfordulóját ünneplő intézmény már a 10. Országos Képzőművészeti Pályázatot hirdette meg. Ennek a házi fordulójára rendezett pályázatán a legszebb művek alkotóinak Oklevelet és ajándék-könyvet adott át.

Az ünnepségen a növendékek közül néhányan verset mondtak (volt saját szerzemény is), és alkalmi irodalmi csoport és énekkar színesítette a programot.

 

Vélemény, hozzászólás?