Kiemelt hírek Szentes

Verses, zenés időutazás – Szentesről

A Szentesi Művelődési Központ szervezésében április 10-én GRECSÓ KRISZTIÁN és HRUTKA RÓBERT zenés pódiumestjét rendezték meg a Ifjúsági Házban.

Grecsó Krisztián Szegváron született, a csongrádi Batsányi János Gimnáziumban érettségizett. A békéscsabai Kőrösi Csoma Sándor Főiskola tanár szakán, és a József Attila Tudományegyetem magyar szakán diplomázott. Jelenleg az Élet és Irodalom irodalmi és politika hetilap próza és esszé rovatát vezeti.

Hrutka Róbert 1989-től napjainkig több mint 200 lemez elkészítésében működött közre zenészként, szerzőként és producerként. A hazai könnyűzenei élet meghatározó muzsikusa. 2001 és 2008 között számtalan slágert komponált Jamie Winchesterrel, melyet több száz sikeres koncerten elő is adott. Ezután szólókarrierbe kezdett és két albumot is kiadott. Számtalan magyar filmhez szerzett zenét, például a Kincsemhez is.

Az ismert József Attila-díjas író és a népszerű zeneszerző közös estjén anyáink, apáink történetei kerültek elő.  Összesen 14 dal hangzott el, valamennyi zenéjét Hrutka Róbert szerezte, szövegét Grecsó Krisztián írta, köztük Grecsó írásokat “tolmácsolt”  az alkotójuk, a 30 év napsütés című kötetből.

Zene, irodalom és színház találkozása volt ez az este, és persze sok-sok anekdoták hangzott, melyek helyenként hangos nevetésbe „kényszerítették” a közönséget.

A dalokról pedig egy szót se (pedig érdemes volna), inkább nézzék meg  a videó-válogatást:

Grecsó Krisztián és Hrutka Róbert Szentesen – válogatás

Verses, zenés időutazás – SzentesrőlA Szentesi Művelődési Központ szervezésében április 10-én GRECSÓ KRISZTIÁN és HRUTKA RÓBERT zenés pódiumestjét rendezték meg a Ifjúsági Házban. Részletse cikk itt:

Közzétette: Szentesi Gyors – hangos hírújság – 2018. április 11.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?