Kiemelt hírek Szentes

Versmondó fesztivál ovisoknak

A Szentesi Művelődési Központ és az Árpád Szabadidős Sportklub  közös szervezésében január 25-én rendezték meg a már hagyományos  Vers-és prózamondó fesztivált az óvodás korosztály számára. Szentes valamennyi óvodája a legjobb versmondóival képviseltette magát az eseményen, akiket Bárányné Magyar Ilona óvónő köszöntött.

A szervezők nevében Krausz Jánosné, a klub elnöke is köszöntötte a versmondókat, külön nagy szeretettel a felkészítő óvoda-pedagógusokat.

Szirbik Imre polgármester a gyermekek életkori sajátosságainak megfelelően beszélt a Magyar Kultúra Napjáról, elismerve mind a gyerekek, mind az óvónők munkáját abban, hogy a kulturális értékeinket egy ilyen rendezvény keretében is őrzik, ápolják. Ennek jegyében egy virágcsokorral köszöntötte Bárányné Magyar Ilonát, aki már több éve szervezi, vezeti ezt a közel 3 évtizedes múltra visszatekintő programot.

Léhi Gábor, a sportklub tiszteletbeli elnök, a fesztivál egykori kezdeményezője egy Ady Endre verssel köszöntötte a résztvevőket.

A Csicsergő Óvoda (Szent Anna utcai) egyik csoportja,  Bárányné Tóth Csilla vezetésével, verses-táncos műsorral oldotta az izgalmakat, majd két csoportban elkezdődött a versmondás.

Mindkét csoportban működött és értékelt egy óvónőkből és tanítókból álló zsűri, akik mindenkinek könyvajándékkal és oklevéllel köszönték meg  a részvételt.

 

Vélemény, hozzászólás?