Hírek Térség

Vetélkedővel ünnepelték a Kultúra Napját

A Csongrád Megyei Napsugár Otthon Ópusztaszeri Otthonában január 26-án ünnepelték meg a Magyar Kultúra Napját. Elsőként Simon Györgyi, a telephely vezetője beszélt a jeles nap fontosságáról.

Ezt követően ünnepi műsor következett, amely a Himnusz közös eléneklésével kezdődött. Az Otthon lakói adtak ünnepi műsort: Lippai Imréné sajt versét mondta el, Szász Pál egy régi slágert gitározott és énekelt el, végül Kolompár Krisztián Wass Albert: Üzenet haza című versét mondta el.

 

 

Ezután kezdődött el a kilenc feladatból álló kulturális vetélkedő, melyen 6 csapat vett részt az ápoló-gondozó otthonból, illetve a lakóotthonból. A résztvevőknek többek között fel kellett ismerniük költőket és zeneszerzőket képek és megzenésített verseik alapján; rövid részlet meghallgatása után népdalokat kellett felismerniük; zene alapján hangszeretet kellett beazonosítaniuk; vagy hazánk nevezetességeit ábrázoló képdarabokat kellett összeilleszteniük.

 

 

 

A feladatokat Pálinkó Erika és Csabai Zoltán, az Otthon munkatársai állították össze, illetve a játékot is ők vezették. A zsűrit Simon Györgyi és Kissné Hájas Éva alkották. Valamennyi résztvevő csapat Emléklapot és kisebb ajándékot kapott, az első helyezett pedig egy erről szóló Oklevelet, valamint tortát.

 

 

Hunyadi Mátyás születésének 575. és királlyá választásának 560. évfordulója nyomán ez az esztendő Mátyás király Emlékév, ebből az alkalomból levetítették a Mátyás király aranyszőrű báránya című filmet. A 278 ellátottal foglalkozó intézményben a nemzeti ünnepeinkről, a jeles évfordulókról, valamint egyes népi hagyományainkról rendszeresen megemlékeznek, legközelebb a farsanghoz kapcsolódó programon vehetnek részt a gondozottak.

 

Képgaléria:

navigate_before
navigate_next

 

 

Vélemény, hozzászólás?