Kiemelt hírek Szentes

Vezetőséget választott az ipartestület

A Szentes és Vidéke Ipartestület a székházában rendezte meg május 10-én az éves beszámoló, valamint a tisztújító közgyűlését, melyet Bőhm Sándor tiszteletbeli elnök vezetett. A határozatképes tanácskozás a beterjesztett és megtárgyalt napirendi pontokat egyhangúlag elfogadta.

A közgyűlés elején a résztvevők megkoszorúzták a székház épületének belső homlokzati falán elhelyezett, az I. Világháborúban elesett, haza nem tért kisiparosok emléktábláját.

Ezt követően Kádasi Zoltán ipartestületi elnök beszámolt az elnökség által elvégzett munkáról. Ebben többek között szó esett arról, hogy az ipartestület három éve civil szervezetként működik. Igyekeznek minden lehetséges eszközzel megoldani a tagság érdekvédelmét, tájékoztatását, felmerülő kéréseiknek teljesítését.

Részletesen beszámolt az elnök a testületük gazdálkodásáról is, majd kitért arra, hogy ha szerény mértékben is, de nőtt a taglétszámuk (jelenleg 53 fő), és ami örvendetes, hogy főként fiatalokkal.

A jelenlévő tagság meghallgatta a Felügyelő Bizottság beszámolóját, illetve a Mérlegbeszámolót. A résztvevők egyhangúlag elfogadták a beterjesztett beszámolókat.

Szirbik Imre polgármester „megköszönt és elköszönt”. Megköszönte a szervezet tagságának és vezetésének a közel négy évtizedes támogatását, a jó együttműködést, és bejelentve őszi távozását, további jó munkát kívánva, elköszönt az iparosoktól.

A tanácskozás végén elismeréseket adott Kádasi Zoltán elnök. IPOSZ díjban részesült Csendes Lajos festő kisiparos (a felesége vette át) és Füsti Molnár Lajos cukrász. Kiemelkedő tevékenységéért Emléklapot kapott Bubor László. Az elnökség külön is megköszönte segítő munkáját Paksi Anikónak és Ternai Anitának.

A regnáló elnökség lemondott, és a Jelölő Bizottság (vezetője Bubor László) javaslatot tett az tisztségviselők személyére. Az eljárási szabályoknak megfelelően lebonyolított szavazás után a Szentes és Vidéke Ipartestület vezetésére a következők kaptak bizalmat:

Elnök: Kádasi Zoltán
Alelnök: Dömsödi Zoltán

Elnökségi tagok:
Paksi Anikó
Ternai Anita
Csatordai Endre
Várdai Béla
Pintér István

A Felügyelő Bizottság elnöke:
Kis-Rácz Antal
Tagok:
Csernus- Lukács László
Farkasné Balázs Judit

Országos küldöttnek Kádasi Zoltánt választották meg.

Képmelléklet:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=2737439739660499

Vélemény, hozzászólás?