Kiemelt hírek Szentes

Világbajnok a Zsoldos-ban

Sajnos elég kevesen figyeltek fel arra a nem mindennapi sikerre, hogy Véró Alex, a HSZC szentesi Zsoldos Ferenc Szakgimnázium és Szakiskola érettségiző diákja, éppen egy hónappal ezelőtt fekvenyomó világbajnok lett a finnországi Vantaa városában megrendezett RAW (nyomóruha nélküli) fekvenyomó-­világbajnokságon.

A sportsiker.

Véró Alex május közepén, a + 120 kg-os k juniorok között versenyzett, és 220 kg-ot nyomva (ez junior országos rekord) világbajnoki címet szerzett. Óriási öröm volt, bár utólag Alex azt mondta: „nyerni mentem a finnországi VB-re, és ez sikerült is. Aránylag könnyű volt a verseny, még 10 kg ’bennem’ maradt”.

A világbajnoki cím előzményei.

Barátai unszolására 2014-ben ismerkedett meg a sportággal, kezdte el az edzéseket. Az első félév után kiderült, érdemes minden erejével a legnagyobb eredményekért edzeni, küzdeni – és ezt meg is tette.

Orosházán, a Toldi SE befogadta, az edzéseit Musztafa Imre és Szabó Ágnesi irányította. Az edzésmunkát – heti öt alkalommal – egy szentesi teremben végzi, edzéstervét ma már maga állítja össze. Mindenesetre sikeres pályafutás van mögötte:14-szeres magyar bajnok, abszolút magyar bajnok, egyszeres Európa bajnok, és most már világbajnok is.

Egy kicsi magánélet.

A 21 éves Véró Alex Derekegyházon él, Orosházán szerzett szakács szakmunkásbizonyítványt, ezekben a napokba érettségizik a Zsoldos-ban. Nemcsak sportol és tanul, hanem mellette dolgozik, és nagyon komolyan méhészkedik. A továbbiakban is ezt, és így szeretné csinálni, sporttal harmonikus egységben.

 

 

Közeli programja (tervei) a sportban.

Számára természetes, hogy az erőemelés magyarországi eseményein versenyezni fog. Már elkezdte a felkészülést az augusztus 9-i fekvenyomó EB-re. Szeptember 10-én a bothúzó VB-n vesz részt. Október 13-án a Luxemburgban rendezendő fekvenyomó EB-n is elindul.

Nem egyszerű egy világbajnok élete.

Ahhoz, hogy valaki nemzetközi sikereket érjen el a kitartó edzésmunka, a mentális felkészülés mellett anyagi forrásokra is szükség van.

Véró Alex eddigi sportpályafutását a család, a Tompaháti Mag Szövetkezet, és kisebb részben a BioTech cég támogatta. Pedig a terembérletek, a táplálék kiegészítők, a nevezések, az utazások, és még sorolhatnánk, sokba kerülnek – igaz látszik az eredmény is.

Mindenesetre: egy fiatal világbajnok, telve erővel, megalapozott tervekkel, kitartó szorgalommal talán többet is érdemelne.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?