Hírek Kiemelt hírek Sport Szentes

Világbajnokságot rendeznek Szentesen

Az év elején, 2018. január 11-én mi másról is beszélgethetnénk Brezovai Sándorral, a szentesi Oyama Dojo Sportegyesület elnökével, mint az idei esztendő terveiről, feladatairól.

Shihan Brezovai Sándor hétszeres Magyar Bajnok, kétszeres Európa Bajnok és számos nemzetközi kyokushin karate verseny győztese 1995-ban alapította meg egyesületét, ahol a kyokushin karate oktatására, versenyeztetésére és sportrendezvények szervezésére (pl. edzőtáborok, karateversenyek) vállalkoznak.

 

Shihan Brezovai Sándor kétszeres Európa bajnok, egyesületi elnök

 

Hét évvel ezelőtt a shihan megalapította a Honkyokushin International Karate Organization-t (HIKO), mely azért jött létre, hogy Sosai Oyama által megálmodott és létrehozott kyokushin karatét változatlan formában megőrizze a jövő generációjának. Ettől kezdve még több világversenyt rendeztek (az egyesület fennállása óta 10-et), most, június 23-án egy újabb világbajnokságot, immár a harmadikat szervezik.

Az egyesület éves feladatait részletezzük az elnökkel készült videó-interjúban, amiből kiderül, hogy egy VB-t szerveznek Szentesen, a dr. Papp László Városi Sportcsarnokban, az év második felében pedig a sportág „szülőhazájában”, Japánban méretik meg magukat VB-n:

 

 

Vélemény, hozzászólás?