Hírek Szentes

Világosság nap Szentesen

A Magyarok Szövetsége szentesi csoportja június 22-én a Dózsa Ház és Ifjúsági Közösségi térben rendezte meg a Világoság Napját. A találkozót Bocskay István és Zentai Ákos nyitotta meg. Mindketten hangsúlyozták az ősmagyarság hagyományai megismerésének, ápolásának, tiszteletének fontosságát.

A megnyitót követően felavatták az Ősök terét (a Dózsa-ház keleti oldalán található tér), majd a hagyományos magyar harcmódokat, Baranta bemutatót láthatott a közönség.

A program során a magyar szellemiséget tanító és erősítő előadások, illetve a testkultúrát népszerűsítő bemutatókat tartottak.

Szondi Miklós az őstörténetünkről és a rovásírásról, Arany László az Apolló-holdcsalásról, Zentai Ákos a magyar nyelv igazságairól, Bocskay István a sikerre kódolt magyar nemzetről tartott előadást.

A találkozó esti tűzgyújtással, és a tűz körüli beszélgetéssel ért véget.

A fő szervező Zentai Ákos elmondta, hogy első alkalommal szervezték meg ezt az eseményt, amelynek célja magyar elődeink természetközeli és
szakrális szokásainak felelevenítése. Hozzátette: ez a rendezvény az augusztus 2-4. között Ópusztaszeren rendezendő Magyarok Országos Gyűlésének előkészítő eseménye volt.

Képgaléria:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=2843227022415103

A videón részletek láthatóak a baranta bemutatóból

Baranta bemutató

Világosság nap Szentesen(Képmelléklettel)A Magyarok Szövetsége szentesi csoportja június 22-én a Dózsa Ház és Ifjúsági Közösségi térben rendezte meg a Világoság Napját. A találkozót Bocskay István és Zentai Ákos nyitotta meg. Mindketten hangsúlyozták az ősmagyarság hagyományai megismerésének, ápolásának, tiszteletének fontosságát. A megnyitót követően felevatták az Ősök terét (a Dózsaház keleti oldalán található tér), majd a hagyományos magyar harcmódokat, Baranta bemutatót láthatott a közönség.A program során a magyar szellemiséget tanító és erősítő előadások, illetve a testkultúrát népszerűsítő bemutatókat tartottak. Szondi Miklós az őstörténetünkről és a rovásírásról, Arany László az Apolló-holdcsalásról, Zentai Ákos a magyar nyelv igazságairól, Bocskay István a sikerre kódolt magyar nemzetről tartott előadást.A találkozó esti tűzgyújtással, és a tűz körüli beszélgetéssel ért véget.A fő szervező Zentai Ákos elmondta, hogy első alkalommal szervezték meg ezt az eseményt, amelynek célja magyar elődeink természetközeli és szakrális szokásainak felelevenítése. Hozzátette: ez a rendezvény az augusztus 2-4. között Ópusztaszeren rendezendő Magyarok Országos Gyűlésének előkészítő eseménye volt.Képgaléria:https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=2843227022415103A videón részletek láthatóak a baranta bemutatóból

Közzétette: Szentesi Gyors – hangos hírújság – 2019. június 23., vasárnap

Vélemény, hozzászólás?