Kiemelt hírek Szentes

Világzenével ünnepeltek a nemzeti ünnep előestéjén

Nemzeti ünnepünk alkalmából, október 22-én, a szentesi Tóth József Színház és Vigadóban mutatta be a Zűrös Banda a ‘2021’ című nagylemezét. A Hangversenyközpontnál az pedig már hagyomány, hogy nemzeti ünnepünkről megemlékeznek, illetve ilyenkor kapcsolódóan a népzene jut szerephez.
Az idén is így történt, Szabó Zoltán Ferenc, Szentes polgármestere mondta el ünnepi gondolatait, majd pedig csodás hazai és határon túli népzenei dallamok csendültek fel a Zűrös Banda – és vendégük: Unger Balázs (cimbalom) – előadásában.
Lehet, hogy egy kép erről: 2 ember, emberek hangszerrel, álló emberek és szaxofon
Ezen túl ez a koncert egy lemezbemutató koncert is volt, hiszen az elmúlt hónapokban jelent meg az együttes második albuma a ’2021’, mely öt évvel követi az előzőt, és amely stílusában továbbra is hű a magyar, szerb, macedón, bolgár és román népdalokhoz.
Végezetül álljon itt azok neve, akiknek egy felújított színházban kapott kiváló zenei élményt köszönhet a telt házas közönség:
Básits Branka, Bede Péter, Babcsán Bence, Varga Kornél, Boros Attila, és Kertész Ákos, valamint Unger Balázs előadásában.
Lehet, hogy egy kép erről: 3 ember, álló emberek és belső tér

 

 

Vélemény, hozzászólás?