Kiemelt hírek Szentes

Virágos fődíjért verseng Szentes

Szentes városa az elmúlt években már több alkalommal nyert hazai- és nemzetközi virágos települési összevetésen különböző elismeréseket. Az idén ismét pályázott, és így egy újabb lehetőség előtt áll a Kurca-parti város.

A Virágos Magyarország (továbbiakban VMO) környezetszépítő verseny Értékelő Bizottsága az idei évben – 5 másik várossal együtt – Szentest is beválasztotta az országos fődíj, és a második díj várományos városok közé.

A jelölteket a VMO fő-zsűrije augusztus utolsó és szeptember első hetében kereste fel. Szentesre szeptember 5-én látogattak el, ahol a város főkertésze Berezvai Csilla, és Dancsóné H Evelin, a Városellátó Nonprofit Kft. munkatársa fogadta a szakembereket.
A fő-zsűri tagjai között üdvözölhették Báthoryné Dr. Nagy Ildikó Réka (Szent István Egyetem Tájépítészeti és Településtervezési Kar), Spanyárné Halász Szilvia, Székesfehérvár főkertésze és Burszki Darinka Baja főkertésze.

Tájékoztatást adtak a fő díjas települési címmel együtt járó nemzetközi versenyben való részvételről, valamint szakmai ajánlást készítettek a VMO döntést hozó szerveinek.

Először a város mozijában egy rövid vetítéssel és tájékoztatókkal kezdődött a zsűrizés, majd a bíráló bizottság tagjai – főként – személygépkocsival igyekeztek „minél többet látni a városból”. Emellett kérdéseik kapcsán a helyi szakemberek mindenben felvilágosítást adtak.

A végső eredményt ez év október 4-én, az országos díjátadón tudhatja meg a település, melyet a fővárosban rendeznek.

Képgaléria:

navigate_before
navigate_next

 

Vélemény, hozzászólás?