Hírek Kiemelt hírek Szentes

Virtuális futóverseny – egyedi készítésű plakettért

A Szentes Városi Önkormányzat egy virtuális jótékonysági futóverseny megszervezését tervezi, melynek részleteit a nagyon közeli jövőben már nyilvánosságra is hozza.
A rendezvénnyel gyűjtés indítanak el a dr. Papp László Városi Sportcsarnoknál történt tűzeset kapcsán megsemmisült felszerelések, belső berendezések és sporteszközök pótlására.
A verseny ‘különlegessége’, hogy azon bárki részt vehet, bárhol teljesítheti az előre meghatározott távot, a verseny is inkább virtuális, és minden résztvevő, aki a nevezés feltételeit és a távot teljesíti, a város közismert keramikusának, Bors Károlynak az erre az alkalomra készített egyedi, fehér agyagból égetett, antikolt plakettjét kapja ajándékba.
(A versenykiírásról részletesen a jövő héten számolunk be – a verseny március 1-május 1 között lesz.)
A plakettet tervező, készítő Bors Károlyról (röviden) annyit mindenképpen tudni kell, hogy a fekete kerámia készítés alapjait, fogásait Bese Lászlótól sajátította el.
Időközben kialakult az ő sajátos stílusa, formavilága: szeret tányérokat készíteni, mert ezeken a viszonylag nagyobb felületeken az elképzeléseit maradéktalanul meg tudja valósítani. Továbbá egyedi a vésési technikája, amit áttört díszítéssel egészít ki.
Az önkormányzatnak már több alkalommal “dolgozott” Bors Károly, és most vállalta, hogy ennek a versenynek a plakettjét is elkészíti. A nagyobb mennyiség miatt két segítőtársa is van: Herczegfalvy Árpád és Szirom Csaba.
Az egyedi készítésű plakett hosszú munkafolyamat eredménye lesz. A fehér agyagot a Bors Károly által készített mintadarabba préselik, majd hosszabb ideig kell szárítani, ezt követi a retusálás, az égetés, a barnító kezelés, a száradás, végül az aranypasztával kezelés.
A plaketten a város címere, illetve a “Köszönettel a Szentesi Sportcsarnokért – 2022” felírat található.

Vélemény, hozzászólás?