Hírek Kiemelt hírek Szentes

Vízelosztó pontok Szentesen

Szentes Város polgármesterének kérésére az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred Víztisztító Százada június 25-én Szentes három frekventált, forgalmasabb pontján fél literes tasakos ivóvíz osztását kezdte meg.
Ebben a nagy melegben – a dehidratáltság elkerülése végett – a civil lakosság ellátását nagyon fontosnak tartjuk, és igyekszünk segíteni a probléma megoldásán – mondta Magyar Milán hadnagy, az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred, Víztisztító Század szakaszparancsnoka.
Hozzátette: az első napon 4500 félliteres zacskós (hűtött) vizet osztanak szét a város központjában, a Napernyős lány szobránál, továbbá a Mentő Állomással szemben, illetve Penny üzletével szemben, a Kossuth utcán. Jelenlegi elképzeléseik szerint jövő hétfőig, minden nap 2000 zacskó vizet osztanak ki a jelzett (és jól látható) vízelosztó pontokon.
Móra József önkormányzati képviselő megköszönte a Magyar Honvédség, illetve annak helyi alakulat hozzáállását, segítségét. A lakosok, az arra járók minden nap 10-18 óra között találkozhatnak ezzel a szolgáltatással. Ameddig tart a hőségriasztás, az utcákat is locsolni fogják.

Vélemény, hozzászólás?