Kiemelt hírek Szentes

Víztisztítók tábora

A héten zajlik a MH V4 EU HCS (a Visegrádi Négyek Európai Uniós Harccsoportja) 2019 második félévi váltás egyes elemeinek szakfelkészítése az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezrednél. Ez a gyakorlati felkészítés a harccsoport több elemét is érinti, és szükséges ahhoz, hogy az alakulat eleget tudjon tenni a nemzetközi felajánlás által vállalt kötelezettségeknek.

Az MH V4 EU HCS víztisztító raja a felkészítés keretében a laktanya melletti gyakorlótérre települt, ahol tábori körülmények között víztisztítási szakfeladatot hajtott végre. A víztisztító ponton a Kurcából nyert vizet a ZENON ADROWPU tábori víztisztító berendezéssel
tisztították meg. A tisztított vízből az MH Egészségügyi Központ szakemberei mintát vettek- mint minden víztisztítás alkalmával- azért, hogy megállapítsák, alkalmas- e emberi fogyasztásra.

A megtisztított víz egy részét a víztisztító felkészítés részeként a TTR 18/28 csomagoló berendezéssel csomagolták be, a másik részét pedig Hetényegyházára az MH Anyagellátó Raktárbázisra szállították, hogy desztillált vízként tudják használni a Magyar Honvédség alakulatai.

 

Kattintson  a képre – a többi fotóért:

navigate_before
navigate_next

Vélemény, hozzászólás?