Hírek Kiemelt hírek Szentes

Vona Gábor Szentesen – sajtótájékoztató és fórum

Szabó Zoltán Ferenc, a Csongrád megyei 3. számú választókerület Jobbik által indított képviselőjelöltje február 1-én sajtótájékoztatót tartott Szentesen, a Petőfi Caféban. A fórumon megjelent Vona Gábor, a Jobbik miniszterelnök jelöltje is, és mind a ketten a közelgő választásokkal kapcsolatos aktuális kérdésekről beszéltek.

 

 

A miniszterelnök-jelölt a nap során látogatást tett a választókerület több településén, és az itt szerzett tapasztalatait is megosztotta a jelenlévőkkel, valamint beszélt a megválasztásuk esetén legfontosabbnak ítélt helyi tennivalókról: az élelmiszeripar fejlesztése és az elvándorlás megállítása.

Továbbá szóba került a korrupció, a migráció kérdése, és a mindezek során elhangzottakból eredően az a végkövetkeztetés, hogy a jelenleg ellenzéki pártok közül egyedül a Jobbik képes a kormányváltásra.

 

 

 

Van országos programja a Jobbiknak, amelyet az elmúlt négy év során, az ország különböző térségeiben rendezett fórumaikon szerzett  információk alapján állították össze. Ennek végrehajtására, a kormányzásra felkészültek. „Már három cikluson keresztül kormányzott a baloldal, három cikluson keresztül a Fidesz, most azon dolgoznak, hogy a Jobbik kapjon lehetőséget a bizonyításra, hogy beváltja az ígéreteit” – mondta végül a pártelnök.

Kérdésre válaszolva Szabó Zoltán Ferenc elmondta, hogy a pártelnök azért érkezett Szentesre, hogy bepótolja az elmúlt év végén az „utolsó pillanatban” lemondott látogatását. Egy másik kérdés kapcsán válaszolta: a Kinizsi SZITE körül nincsenek gondok, néhányan a zavarosban halásznak, szeretnék ellehetetleníteni, az ügyben a nagyon közeli jövőben egy külön tájékoztatást ígért. A képviselőjelölt határozottan kijelentette: a 451-es úton, a Szentes-Csongrád közötti kerékpárút, a hídnál hiányzó szakaszát a lehető legrövidebb idő alatt megépítik – megválasztásuk esetén.

 

 

Vona Gábor ugyancsak kérdésre válaszolva kijelentette, hogy megválasztásuk esetén sem bontanák le a határ mentén épített kerítést, sőt, szükség esetén akár újakat is építenének. Viszont vannak ez ügyben kérdések, amikre más választ adnának. Nem fogadják el a kvótákat, de a letelepedési kötvényt megszüntetnék. Visszaállítanák a Határőrséget, hogy szakképzett, csak a határ védelmével foglalkozó szervezet védje az államhatárokat.

 

 

A tájékoztatón elhangzottaknak egy rövid válogatását megtekintheti videón is:

 

Vélemény, hozzászólás?