Kiemelt hírek

XVIII. Dobos András Kerékpáros Emléktúra

Hagyományosan, immáron XVIII. alkalommal került megrendezésre az ÁRPÁD Szabadidős Sportklub szervezésében a Dobos András kerékpáros emléktúra Szarvasra. Ezzel szeretnénk emlékezni minden évben Bandi bácsira, aki sokunkat megtanított a közlekedés szabályaira.

A kirándulás elsősorban családok és gyermekek részére került meghirdetésre, de koronavírus kissé átírta a lehetőségeinket, ezért csak korlátozott számban vettünk részt az emléktúrán.

Június 5-én délután, a Kossuth téri gyülekező után indultunk el Szarvas irányába ezúton polgármesteri kísérettel, aki gyermekével részt vett az első etapon, az eső ellenére. Első pihenőnk Kajánújfaluban volt. Sajnos régi törzshelyünk, az iskola magánkézbe került, ezért másik helyet kellett választani a pihenésre. Itt újra kaptunk egy kis égi áldást.

Az Ecseri templomrom meglátogatása után a megyehatárnál volt a következő pihenőnk, ahol megtekintettük az új táblánkat. Innen már pihenő nélkül tekertünk el szálláshelyünkre, a Szarvasi Ifjúsági Táborba. Miután elfoglaltuk táborhelyünket, elfogyasztottuk a vacsoránkat, levezetésképpen még áttekertünk Békésszentandrásra.

Szombat délelőtt ellátogattunk a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatparkba, ahol csodálatos környezetben sétáltunk és etettük az állatokat és vízi madarakat. Délutáni programunk kajakozás, kenuzás és a bátrabbak még fürödtek is a Körösben, és a közben elkészült szürke marha pörkölttel enyhítették éhségüket. Este a táborban újra tüzet gyújtottunk, és sütöttük egy kis szalonnát, virslit és grillhúsokat.

 

Vasárnap délelőtt Arborétum, sétahajózás a Katalin II sétahajóval, ebéd után KRESZ-vetélkedő volt a program. A tesztlapok speciálisan a kerékpáros közlekedésből lettek összeállítva, ezzel is próbáltuk elősegíteni a résztvevők szabályos városi közlekedését.

Eredményhirdetés után visszaindultunk városunkba, hogy 118 km kerékpározás után kellemesen elfáradva, a természet elemeit leküzdve megpihenjünk otthonunkban, felejthetetlen, gazdag élményekkel feltöltődve induljunk neki a következő hétnek az iskolákban és a munkahelyeken.

Köszönjük a támogatást Dr. Dobos András állatorvosnak és családjának, Földvári Nagy Sándor épületgépésznek a csomagok szállítását, és a Micro Dekor Reklámstúdiónak, akik az okleveleket biztosították számunkra.

Képgaléria:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=3947188285352299

Vélemény, hozzászólás?