Csongrád Hírek

Zárták az Erzsébet táborokat

táborzáró

Nyolc turnusban, turnusonként 80-90 gyerek töltötte a nyári szünetet Erzsébet-táborban Csongrádon. Az utolsó hét végeztével a gyerekek játékos műsorral köszönték meg a lehetőséget.

A csongrádi Piroskavárosi Szociális Otthon Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat 8 turnusra pályázott, ebből hetet meg is nyert, egyet pedig az önkormányzat finanszírozott. Az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány jóvoltából több mint 10 millió forintból biztosítottak tartalmas programokat a hátrányos helyzetű gyerekeknek.

A sikeresen pályázó gyerekcsoportok tagjai jelképes (napi 100 Ft) befizetésével vehettek részt a táborokban, ahol hétfőtől péntekig, 8.00 és 16.00 között a sport és egészséges életmód, a környezettudatosság, a hagyományőrzés és kézművesség, az önismeret és közösségépítés témájához kapcsolódó színes programokat és napi négyszeri étkezést kaptak. Olyan kirándulásokon vehettek részt, ahová sok gyerek a család anyagi helyzete miatt nem juthatott volna el másképpen.

A táborzárón a gyerekek jó hangulatú műsorral kedveskedtek a szervezők és a szülőknek, majd közös program várta a családokat, többek között kürtős kalács sütéssel.

 

táborzáró
táborzáró
táborzáró
táborzáró
táborzáró
táborzáró
táborzáró
táborzáró
navigate_before
navigate_next

Vélemény, hozzászólás?