Hírek Programajánló Szentes

Zenei csemege kapható a Belvárosi Favágókban

Különleges zenei csemege vár az igényesebb rockzene rajongóira ezen a szeptember végi szombat estén (szeptember 23.), ahol két kiváló zenekar is tiszteletét teszi a Belvárosi Favágókban, a budapesti Guruzsmás és a kondorosi aJna.

A Guruzsmás instrumentális, folk azaz népi elemekkel sűrűn átszőtt experimentális rockban alkot, olyan bandák eklektikus nyomdokain haladva, mint a Másfél vagy a Korai Öröm.

A guruzsmás olyan ember, aki igézést tud előállítani, vagy megigézték. A Guruzsmás pedig valami olyasmi, mintha a zenekar Bartók Béla nyomdokain haladva bekerülne a Simpson család egyik Csángóföldön vagy a Dunántúlon játszódó epizódjába, minden zeneelméleti tudását elveszítve, az ösztöneire hagyatkozva zenélne tovább.

Az ősi végtelenség érzés kísérleti leképeződése ez, egy olyan góbé keresztmetszetében, akiben egy filozófus veszett el.

A kondorosi aJna zenekar instrumentális fúziós zenét játszik, a bandát pedig Altmann János (dob), Uhljár Szabolcs (gitár) és Piller György (basszus) alkotja. Ez a formáció 2010 decembere óta létezik.

“Sokféle stílus megtalálható a merevlemezünkön legyen az progresszív metál, matekmetál, djent, post rock, postmetál, minden amihez gondolkodni kell egy kicsit, és üt mint egy bivaly, mint a Meshuggah. De ugyanúgy elfér a trip-hop, vagy az emészthetőbb zenék, mint a Snow Patrol vagy a Muse, vagy az öregebb formák, mint a Dream Theater, Deftones a Primus.” – nyilatkozták egy korábbi interjúban.

/Balogh Péter/

 

Vélemény, hozzászólás?