Kiemelt hírek Szentes

Zenei- és irodalmi művekkel ünnepelték az államalapítást

A szentesi Szent Anna Templom Orgonájáért Alapítvány szervezésében augusztus 19-én, a Szent Anna templomban rendezték meg a már hagyományos Szent István napi hangversenyt.

Ráfi Dénes, középiskolai tanár mondott ünnepi köszöntőt, melyben vázolta a Szent István-i ünneplések hosszú, és sok fordulattal teli történetét. Bevezetőjében elmondta, hogy (sajnos) nem olyan gyakori, hogy az államalapításunkra zenével, és irodalmi szöveggel is emlékezzünk.

Külön kitért István uralkodásának történelmi körülményeire, az ország sorsa alakításában vállalt feladatai közben bekövetkezett vívódásaira, nehéz döntéseire.

A program zenei részében Nagy János orgonaművész J. S. Bach, C. Frank, Hidas Frigyes és Kodály Zoltán műveket szólaltatott meg.

szent istván napi koncert

Zenei- és irodalmi művekkel ünnepelték az államalapítást(Képmelléklettel)A szentesi Szent Anna Templom Orgonájáért Alapítvány szervezésében augusztus 19-én, a Szent Anna templomban rendezték meg a már hagyományos Szent István napi hangversenyt.Ráfi Dénes, középiskolai tanár mondott ünnepi köszöntőt, melyben vázolta a Szent István-i ünneplések hosszú, és sok fordulattal teli történetét. Bevezetőjében elmondta, hogy (sajnos) nem olyan gyakori, hogy az államalapításunkra zenével, és irodalmi szöveggel is emlékezzünk.Külön kitért István uralkodásának történelmi körülményeire, az ország sorsa alakításában vállalt feladatai közben bekövetkezett vívódásaira, nehéz döntéseire.A program zenei részében Nagy János orgonaművész J. S. Bach, C. Frank, Hidas Frigyes és Kodály Zoltán műveket szólaltatott meg.A műsorban – irodalmi szemelvények (Ratkó József, Sík Sándor, Szabó Magda és Kós Károly) felolvasásával – közreműködött Ráfi Anna Réka.Képgaléria:https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=2993391384065332

Közzétette: Szentesi Gyors – hangos hírújság – 2019. augusztus 20., kedd

A műsorban – irodalmi szemelvények (Ratkó József, Sík Sándor, Szabó Magda és Kós Károly) felolvasásával – közreműködött Ráfi Anna Réka.

Képgaléria:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=2993391384065332

Vélemény, hozzászólás?