Hírek Szentes

A zeneiskola háttér történetével ismerkedtek

Szentesi Vendégszeretet Egyesület idei első rendezvényét január 20-án tartotta a Lajta László Alapfokú Művészeti Iskola és Hangversenyközpontban.

Először az egyesület elnöke, Matkócsik Pál ismertette a volt Úri Kaszinó megépítését, annak működését. Ezután Várkonyiné Mihály Erna igazgatónő adott tájékoztatást a megjelent 20-25 érdeklődőnek az intézmény történetéről, tevékenységéről.

Nagy János, a zeneiskola címzetes igazgatója, a város díszpolgára mesélt a volt és sokak által ismert tanárokról, igazgatókról, valamint azokról a növendékekről, akikből közismert zenészek lettek.

Meglepetésként levetítették a Mindenki című Oscar díjas kisfilmet, amelyben felhangzott, az ennek nyomán népszerűvé vált Bodzavírág című dal, melynek a szintén a zeneiskolában tanult a Balázs Árpád a szerzője.

A látogatás során a résztvevők még megismerhették a hangverseny termet, bepillanthattak az oktató termekbe, és megtekinthették a folyosói kiállítást. Végül a láthatták a tavalyi évben  átadott Balázs Árpád termet is.

A következő városi séta február végén lesz, akkor a Szentesi Madármentő Állomásra tervezik a „sétát” – arra is várják az érdeklődőket.

 

 

Fotók: Nagy Zsolt

Vélemény, hozzászólás?