Kiemelt hírek Szentes

Zenés felolvasó est a könyvtárban

A Krúdy Gyula Baráti Kör és a Szentesi Városi Könyvtár közös szervezésében zenés felolvasó estet rendeztek április 27-én, a könyvtárban.

A Baráti Kör, a Király István Kertbarátkör és a Szentes-Csongrád Rotary Club tagjai olvastak fel részleteket Tamási Áron: Ősvigasztalás című drámájából, továbbá Wass Albert műveiből is hangzottak el részletek.

 

 

A dráma majdnem ötven évvel a megírása után került a nagyközönség elé. Tamási maga is elveszettnek hitte az Amerikában írt „komor és darabos vázlat”-át, ahogy visszaemlékezéseiben nevezte. Egy kolozsvári drámapályázatra küldte haza 1924-ben, akkor, amikor az első világkatasztrófán átvergődött emberiség levegőért és segítségért kiált, megváltásért esedezik.

A darab az életbe vetett hitről, az újrakezdés lehetőségéről szól. Alaptémája: az ősi hagyományok elvetésével megszűnik az ember és természet harmonikus kapcsolata, helyét a káosz és az erkölcsi szennyezettség foglalja el.

A műsort összeállította és rendezte dr. Horváth György.

 

 

Az esten közreműködött (citerán és hegedűn) Debreczeni-Kis Helga.

Debreczeni-Kis Helga a szentesi könyvtárban

Zenés felolvasó est a könyvtárbanA Krúdy Gyula Baráti Kör és a Szentesi Városi Könyvtár közös szervezésében zenés felolvasó estet rendeztek április 27-én, a könyvtárban.Az esten közreműködött (citerán és hegedűn) Debreczeni-Kis Helga – a videón látható egy válogatás az előadásából.Részletes cikk itt olvasható:http://hir45.hu/zenes-felolvaso-est-a-konyvtarban/Képek a felolvasó estről:https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=1997083237029490

Közzétette: Szentesi Gyors – hangos hírújság – 2018. április 28.

 

Vélemény, hozzászólás?