Kiemelt hírek Szentes

Zenés hálaadó koncertet tartott a jubiláló HMG

A Szentesi Református Nagytemplomban november 22-én ökumenikus zenés hálaadó megemlékezést tartott a Horváth Mihály Gimnázium, ahol egykori tanáraik, diákjaik és az iskolaalapítóik emlékét idézték fel, méltatták.

Ráfi Dénes középiskolai tanár, aki műsorvezetőként is közreműködött, bevezetőjében a zene és a szentesi gimnázium összefüggéseit boncolgatta, leszögezte: a műsorban elhangzó darabok jól illeszkednek a jubiláló intézmény szellemiségéhez.

Tóth Tamás, az intézmény igazgatója köszöntőjében beszélt az évfordulóhoz kapcsolódó eseményekről, annak lezárásáról, valamint emlékezett az eltelt 160 év fontosabb állomásaira, de megemlítette az az előtti éveket, amikor un. latin-iskola ként (már gimnáziumnak megfelelő) folyt oktatás. Az elődökre való emlékezés nélkül nem lehet biztos alapokra tervezni a jövőt.

Bácskai Mihályné Erzsike néni, ny. középiskolai tanár a gondolatait a nevelés jelentőségének köré fonta. Kiemelkedő szerepe van ebben a folyamatban a pedagógus egyéniségének, a diák szorgalmának, a közös akarat megnyilvánulásának. A Horváth Mihály Gimnáziumban meg voltak és meg vannak ezek a feltételek.

 

 

 

Bácskai Mihályné Erzsike néni

 

 

 

 

 

 

 

Fehér Csaba református lelkész és dr. Gruber László katolikus plébános mondták el gondolataikat a gimnázium történetével, szerepével és nevelő-munkájával, összefüggésben.

Az igen színvonalas, értékes programban fellépett Urbancsok Kristóf az iskola diákja (orgona), Takács Gabriella művész-tanár (fuvola), Bánvölgyi-Gerébi Dóra művész-tanár (ének), Nagy János művész-tanár (orgona), Majtényi András művész-tanár (zongora)

Majtényi András

A műsorban Bach, Mozart, Csajkovszkij, Händel, Mascagni C. Frank művek hangzottak el.

Képgaléria:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=3280117662059368

Vélemény, hozzászólás?