Kiemelt hírek Szentes

Zenés irodalmi est – kulissza titkokkal

A Szentesi Művelődési Központ októbere 28-án rendezte meg Csemer Boglárka és Grecsó Krisztián zenés-irodalmi estjét az Ifjúsági Házban.
Csemer Boglárka Fonogram-díjas énekesnő 2018-ban indította el a irodalmi-szobakoncert sorozatát, melynek már vendégei voltak többek között Simon Márton, Kemény Zsófi, Szabó T. Anna. Ez egy beszélgetős, mesélős író-olvasó találkozó, és egy koncert keveréke.
Grecsó Krisztián József Attila-díjas író, költő, a kortárs magyar irodalom egyik ünnepelt alkotója, akit az írásai mellett már zenészként is megismerhetett a közönség.
Különleges volt ez a szentesi est, hiszen elképzelhető, hogy ez volt az a két alkotó ember idei utolsó közös estje. Továbbá Grecsó Krisztián számára nagyon sokat jelent a Kurca, amely átszeli Szentest, és átszeli szülőfaluját, Szegvárt is.
Saját történeteiket fűzték csokorba a zene és az irodalom nyelvén. Két ember személyes beszélgetésébe kapcsolódhattunk bele, amelynek csak a témái voltak számukra ismeretesek, a kérdések nem –árulta el Boggie már az elején – emiatt a diskurzsus tele volt érzelmekkel, hangulatokkal és spontaneitással.
A két alkotó érdekfeszítő műsorában közel kerülhettünk az alkotás folyamatához, annak titkaihoz, és betekinthettünk az őket körülvevő világba is.
Összefoglalóan: zene és irodalom a javából, plusz egy kis elmélkedés az életről.
Az esten közreműködött Antal Gábor (zongora) és Szakonyi Milán (gitár).
Képgaléria:

 

Vélemény, hozzászólás?