Hírek Kiemelt hírek Szentes

Zenés Nyári Esték – Teleki Miklós orgonaművésszel

A Szentesi Szent Anna Templom Orgonájáért Alapítvány ebben az esztendőben is megrendezte a Zenés Nyári Esték sorozatát, melyben főként az orgona hangszer-, illetve muzsika népszerűsítsésért szerettek volna minél többet tenni.

Sikerült is, hiszen a nyár folyamán négy koncertet tartottak, folyamatosan növekvő nézőszámmal. Ez annál is örvendetesebb, mert valóban a műfaj legszakavatottab művelőit sikerült megnyerni az ügynek.

Az idei utolsó koncertet augusztus 19-én Teleki Miklós Artisjus-díjas orgona- és zongoraművész adta, aki (például) a Koncert.hu zenei szaklap szerint Magyarország legjobb orgona művészei közé tartozik.

 

Orgonaművészi diplomáját 1995-ben szerezte meg a Liszt Ferenc Zeneakadémián Lehotka Gábor professzor növendékeként, 2018-ban a Szegedi Egyetemen zongoraművészi diplomát is szerzett.
A ‘ 90-es évek közepén a Budapesti Nemzetközi Liszt Ferenc Orgonaverseny különdíját nyerte el.

Sikeres koncerteket adott Európa számos országában és az Egyesült Államokban, évi 90-100 hangversenyt ad. Rendszeresen koncertezik a budapesti Szent István Bazilikában.
Eddig kilenc szóló lemeze jelent meg.

A szentesi koncert repertoárján Mozart, J.S. Bach, F. Mendelssohn, Liszt Ferenc szerzemények szerepeltek.


A hangversenyen megjelenteket köszöntötte dr. Gruber László, a Szent Anna Egyházközség plébánosa, kellemes kikapcsolódást, és ünnepi feltöltődést kívánt valamenyi résztvevőnek.

A műsort Nagy János orgonaművész ny. zeneiskolai igazgató vezette.

Rövid interjú és zenei betét – videón:
https://www.youtube.com/watch?v=y7RlrHp5WIk

 

Vélemény, hozzászólás?