Hírek Kiemelt hírek Szentes

Zenés-táncos búcsú 2017-től

A Szentesi Művelődési Központ és a Szentesi Zenebarátok Egyesülete szervezésében december 30-án, a dr. Papp László Városi Sportcsarnokban rendezték meg az Óév-búcsúztató koncertet. Ez volt a 20. a sorban, telt ház előtt, változatos műsorral sikerült a „jubileumot” (is) megünnepelni.

A Budapest induló eljátszásával nyitotta A műsort a Szentes Városi Fúvószenekar, majd Szirbik Imre polgármester mondta el ünnepi gondolatait. Beszélt a magunk mögött hagyott esztendő sikereiről (többek között az egykori Petőfi Szálló épületének megújulásáról) és a meg nem valósult álmokról, végül mindenkinek Boldog Új Évet kívánt.

Ezen a rendezvényen már az is hagyomány, hogy a zenészek emlékeznek az évben elhunyt társaikra. Ezúttal Labádi Józsefre, Varga Csillára, Halmai Bélára, valamint a zenekar egyik nagytámogatójára, Kruzslicz Pálra. Az együttes tiszteletükre játszotta el Bán László: Requiem című művét.

Az esten fellépett Nagy Johanna szentesi énekművész, Puccini és Verdi áriákat, valamint operett-részletek adott elő.

A Szentes Városi Fúvószenekar indulókkal, és könnyűzenei dallamokkal (Hobbitok, Pálinka dal, musical részletek stb.) szórakoztatta a közönséget. Az együttest Mihály Béla, Pakó Attila és Várkonyiné Mihály Erna vezényelte.

A Bárdos Lajos Vegyeskar Balázs Árpád-Karai Lajos és Bárdos Lajos darabokat énekelt, vezényelt Nagy János. Ismét bemutatkozott a Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola ének-szakos és szolfézs-szakos növendékeiből alakult kórus – Andor Csilla, Kocsis Györgyi és Oroszné Mihály Ágnes felkészítésével.

A Jövőnkért Néptáncegyüttes Gagybátori és Méhkeréki táncokat adott elő, fergeteges ritmusban – fergeteges sikerrel.

A szentesi NRG tánciskola és az Orosházi Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola táncosai részleteket mutatott be a „Flashdance” című filmből.

 

A program keretében a zenekar életében hosszabb ideje résztvevő zenészek tevékenységét is elismerték. Ajándékot és jutalmat kapott Vajdáné Balogh Ida (tenorkürt), Kolenyák Kata (fuvola) és Szabó Csaba (klarinét, szaxofon), melyet Nagy János és Mihály Béla, a Zenebarátok egyesületének vezetői adtak át.

Ez, a 20. koncert is id. Johann Strauss: Radetzky indulójával zárult – vastaps közepette.

Képgaléria:

navigate_before
navigate_next

 

 

 

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?