Hírek Kiemelt hírek Szentes

Zenés újévköszöntő az oviban

Szentesen, a népi hagyományok ápolását felvállaló Farkas Antal Utcai tagóvodában január 9-én Újévköszöntő rendezvényt tartottak. A programot a Pillangó csoport kezdeményezte, az óvónők vezetésével a gyerekek és a szülők ötleteit is figyelembe véve.

 

Ennek alapján egyszerre több mindent is megvalósítottak – tudtuk meg Árgyellán Mihálynétól, a tagóvoda vezetőjétől.  Ekkor mutatták be a mézeskalács házikókat, melyeket a szülők egy „barkács” napon készítettek. ( A gyerekek ámulva nézték…)

 

Az új esztendő köszöntéséhez kapcsolódó népi szokásokat is megismerhette az óvoda valamennyi csoportjába jár gyermek, ebben nagy segítséget nyújtott a kecskeméti Lóca együttes (Fekete Inci –hegedű, ének, furulya, doromb, játékvezetés; Nádudvari Róbert – gitár, ének;   Almási Krisztián  – ütőhangszerek, ének).

A zenés, interaktív foglalkozás résztvevői – remek hangulat és mulatság közepette – megtudhatták:

– Miért ne adjunk ki semmit a házból újév napján?

– Miért mosdjunk friss kútvízben?

– Mit együnk, mit ne együnk újév napján?

– Mit kell csinálni újév napján, hogy bő termést hozzanak a fák?…

 

A tagóvoda egyébként ezt a programot összekötötte a “Totyogó klub” (leendő kicsik toborzása) megnyitójával, voltak tehát az intézményben folyó tevékenység iránt érdeklődők is. A továbbiakban minden hétfőn 16.00-17.30 között várják az érdeklődő szülőket.

Képgaléria:

navigate_before
navigate_next

 

 

Vélemény, hozzászólás?