Kiemelt hírek Szentes

Zenével ünnepelték az államalapítást a Szent Anna templomban

A szentesi Szent Anna Templom Orgonájáért Alapítvány szervezésében augusztus 19-én, a Szentes Anna templomban rendezték meg a már hagyományos Szent István napi hangversenyt. A programot ebben az évben (is) a nyári orgona estek keretében tartották, ezért megkérdeztük Nagy Jánost, a sorozat szervezőjét az idei tapasztalatairól:

 

Az ünnep előtti hangversenyt dr. Gruber László, az egyházközség plébánosa nyitotta meg, illetve köszöntöte a vendégeket és a fellépőket.

Dr. Horváth György ny. gyógyszerész mondott ünnepi köszöntőt, melyben vázolta a Szent István-i ünneplések hosszú, és sok fordulattal teli történetét. Ő vezette a műsort is, melynek bevezetőjeként elmondta, hogy (sajnos) nem olyan gyakori, hogy az államalapításunkra zenével, és persze szöveggel emlékezzünk.

 

Ezúttal a zenét (egy barokk- és egy magyar blokkra osztva) Nagy János orgonaművész és Andor Csilla ének művész-tanár adta. A repertoárban J. Pachelbel, J. S. Bach, C. Frank, Liszt Ferenc, Kodály Zoltán és Koloss István művek szerepeltek.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?