Kiemelt hírek Szentes

Zongorista tábor a zeneiskolában – koncerttel

A Szentes Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskolában ezen a héten, a zongora tanszakon tanuló növendékeknek rendeztek tábort, ahol a tanáraikkal még tovább tudtak gyakorolni, az órarend szerinti foglalkozásokra már be nem fért, új ismereteket adták át.

Természetesen tábori körülmények között folyt a képzés, ún. szabadidős programokkal bőségesen kiegészítve. A foglalkozásokat a zongora-tanárok tartották, sokszor nem saját növendékeiknek, így még többet tanulhattak a hangszertudás alapjaiból.

A tábor különleges eseménye volt június 19-én Ráfi Balázs koncertje, aki a zeneiskolában kezdte zenei tanulmányait, egyik tanára volt Nagy János, címzetes zeneiskolai igazgató.

Ráfi Balázs a Kecskeméti Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola, Gimnázium, Szakközépiskolában végzett, és most a Zeneakadémiára jelentkezett. Már többször, több helyi kulturális intézményben lépett fel, mostani koncertjén Bach, Beethoven, Rachmaninov, Chopin és Grieg műveket adott elő, és még a műsor-vezetői feladatokat is vállalta.

 

 

A zongoristák tábora június 20-án zenei vetélkedővel, rövid kis bemutatóval zárult.

Vélemény, hozzászólás?